Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hersek Lagünü Eylem Planı Hazırlanıyor

Ülkemiz ve Yalova için önemli bir sulak alan olan Hersek Lagünü de dikkate alınarak ve tersane faaliyetlerinin bölgeyi nasıl etkilediği ölçülebilir değerlerle tespit edilmesi için eylem planları hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Hersek Lagünü Eylem Planı Hazırlanıyor

Hazırlanan eylem planıyla; Altınova Bölgesinde faaliyette bulunan tüm tersaneler ile birlikte Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde  yürütülmesi planlanan çalışma ile mevcut ve ileride oluşabilecek risk faktörleri belirlenerek, önleyici ve koruyucu tedbirler ortaya konulacak.Eylem planı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yerel Yönetimler,, Altınova Tersaneler Birliği, Üniversite ve sivil toplum ile birlikte yürütülecek Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya yaptığı açıklamada “ Altınova İlçesinde faaliyet gösteren tersanelerin ÇED ve Çevre İzin süreçlerinde, izlemeleri ile denetimleri yapılmakta ve literatürde/mevzuatta öngörülen limitler dahilinde kalındığı gözlenmektedir. Ancak tersane bazında limitler dahilinde kalan hava, su ve toprağa olan/olabilecek çevresel etkilerin bölgesel olarak kümülatif ve uzun süreli etkilerinin belirlenmesi amacıyla öncelikli olarak hava kalitesi ölçüm ve modelleme çalışmaları yapılarak projeye başlanılacaktır" dedi.

Ulukaya açıklamasında “Ülkemiz için önemli bir sulak alan olan Hersek Lagünü de dikkate alınarak ve tersane faaliyetlerinin bölgeyi nasıl etkilediği ölçülebilir değerlerle ifade edilecek ve eylem planları hazırlanacak. Proje; öngörülerin oluşturulabilmesi ve teknik içeriği nedeniyle Çevre Mühendisliği Bölümü bulunan üniversitelerimizle işbirliği halinde yürütülecektir.  İl Müdürlüğümüz ile proje paydaşı olan Altınova Tersaneler Birliği ve bölgedeki tersaneler ile toplantı gerçekleştirilmiş olup, konunun önemi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Proje; İl Müdürlüğümüz, Yerel Yönetimlerimiz, Altınova Tersaneler Birliği, Üniversite ve sivil toplum ile birlikte yürütülecektir" sözlerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.