Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Her Yalovalı İlin Tanıtımına Destek Vermeli”

Yalova’nın çok önemli bir turizm potansiyelinin olduğunu ancak tanıtım eksiği bulunduğunu dile getiren Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tüm Yalovalılara seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Her Yalovalı İlin Tanıtımına Destek Vermeli”

Vali Kaya, “Her Yalovalının bir gönül elçisi gibi ilin güzelliklerini sosyal medya hesaplarında paylaşarak ilin tanıtımına destek vermesini istiyorum”

İlin turizm potansiyelinin arttırılması konusunda göreve geldiği günden beri canla başla çalışan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ilin potansiyelinin ve tanınırlığının arttırılmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yalova’nın çok büyük metropoller arasında bozulmadan kalan bir vaha gibi olduğunu dile getiren Vali Kaya, “Yalova turizm destinasyonu bazında bakıldığında çok iyi bir yerde. Yalova turist sayısına bakıldığında da hiç azımsanmayacak ve küçümsenmeyecek bir noktada. Ayrıca elimizde Termal gibi çok önemli bir değer var. Yalova önemli oranlarda yerli ve yabancı turisti kendisine çekmeyi başaran bir il. Ama Yalova’da turizmin çeşitlendirilmesi gerekli. Biz geldiğimizden beri sektörle buluşmalar gerçekleştirerek bu zenginleştirmeyi nasıl sağlarız sorusuna cevaplar arıyoruz. Şu an Yalova’ya yatılı gelen turistlerin ortalamasına baktığımızda bir turist ilimize geldiğinde 2,5 gün kalıyor.  Bu süreyi yapacağımız yatırımlarla birlikte 3 hatta 4 katına çıkartabiliriz. Yalova’nın böyle bir potansiyeli var.

Hersek Lagünü gibi ciddi yatırım yapılan bir alan var kentimizde. Altınova’dan başlayarak adım adım ilerlediğimizde bir turisti ilimize geldiğinde dolu dolu 4 gün burada tutabileceğimizi görüyorum. Yalova’da yaptığımız her dokunuşun olumlu geri dönüşlerini de alıyoruz. Ben bundan sonraki süreçte Yalova’nın turizm alanında çok daha ileriye gideceğine ve potansiyelini arttıracağına inanıyorum. Bu kadar metropolün içinde halen bozulmamış, halen değerlerini koruyan Yalova için zengin bir rota oluşturulabilir. Kocaeli, Bursa ve İstanbul’da ki seyahat acenteleri ile de görüşüyoruz. Onlarda Yalova’da ki turizm sektörü temsilcileri ile işbirliğine hazırlar. Yalova Valiliği ve Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak biz de bu koordinasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bunu sağladığımızda ilimizde yıl boyu turizm tesislerimizdeki doluluk oranları yüzde 100’lere tırmanır.” dedi.  

“Her Yalovalı gönüllü elçi olmalı”
Açıklamasında Yalovalılardan da bir talepte bulunan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Ama ben her bir Yalovalının da bir gönül elçisi olmasını istiyorum. Mesel ben Yalova’nın güzelliklerini gezdiğimde bunu gerek fotoğraf ya da video olarak görüntülüyor ve sosyal medya hesabım üzerinden paylaşıyorum. Yalovalıların da bu mantıkla ilin her güzel noktasını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmalarını istiyorum. Bunun ilimizin turizm potansiyelinin gelişiminde ve arttırılmasına inanılmaz bir etkisi olacak. Özellikle Yalova’ya gelen üniversite öğrencilerimizi turizm aktivitelerimize dahil ediyoruz. Ardından döndüklerinde de Yalova’yı tanıtmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.