Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül Üreticilerine Mavi Yapışkan Tuzak Dağıtıldı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü güllere zarar veren Thrips zararlısı ile mücadele kapsamında Kadıköy’deki gül üreticilerine Mavi Yapışkan Tuzak dağıtımı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gül Üreticilerine Mavi Yapışkan Tuzak Dağıtıldı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, ilde en fazla kesme gül üretimi yapılan yer olan Kadıköy'de üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda, "Kesme Gül Üretiminde Zarara Neden Olan Thrips spp. ile Mücadele Yapılması Projesi" kapsamında gül üreticilerine mavi yapışkan tuzak dağıtımı yapıldı. Burada konuşan Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Kadıköy'ün gül üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Gül üreticilerinin karşılaştığı problemlerin çözümü için çalışmalar yürüttüklerinin de altını çizen Parıldar Thrips ile biyoteknik mücadele kapsamında Kadıköy Belediyesi'nin destekleriyle alınan mavi yapışkan kullanımı hakkında üreticilere bilgi verdi.

Parıldar, mavi yapışkan tuzakların Thrips popülasyonunu izlemeye ve kontrol etmeye yardımcı olduğunu, bu sayede kimyasal ilaç kullanımını azaltarak çevreye ve insan sağlığına katkıda bulunduğunu kaydetti.

Teknik personeller ise Mavi yapışkan tuzakların nasıl kullanılacağı konusunda üreticilere uygulamalı eğitim verdi.

Kendilerine verilen bilgiler ve sonrasında dağıtılan Mavi Yapışkan Tuzaklardan dolayı Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür eden Gül üreticileri bu tür çalışmalara devam edilmesini istediler.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün bu çalışması, gül üreticilerinin Thrips ile mücadelesinde önemli bir katkı sağlayacak ve kimyasal ilaç kullanımını azaltarak çevreye ve insan sağlığına katkıda bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.