Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül Üreticilerine Mavi Tuzak Desteği

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Yalova İl Özel İdaresi’nin ortak projesi sayesinde, gül üreticileri thrips adlı zararlı böceklerden kurtulacak. Kadıköy beldesindeki gül üreticilerine mavi yapışkan tuzak dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gül Üreticilerine Mavi Tuzak Desteği

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Yalova İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa yürüttüğü bir proje kapsamında, kesme gül üreticilerine mavi yapışkan tuzak dağıtıldı. Tuzaklar, gül üretiminde zarara neden olan thrips adlı zararlıyla mücadelede kullanılacak.

Kadıköy beldesindeki gül üreticilerine yönelik gerçekleştirilen tuzak dağıtımına Yalova Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve gül üreticileri katıldı.

Yalova’nın çiçekçilik alanında önemli bir il olduğunu ifade eden Parıldar, kesme çiçek üretiminin de çiçekçiliğin önemli bir kolu olduğunu dile getirdi. Gül üretiminde zararlılarla mücadeleye devam ettiklerini ifade eden Parıldar, bu anlamda üreticilere 68 dekar alanda uygulanmak üzere 8.160 adet mavi yapışkan tuzak dağıttıklarını söyledi.

Soygüzel ise İl Özel İdaresi olarak yol yapımından, sosyal etkinliklere, sanattan tarıma ve üretime kadar birçok alanda kurumlarla ortak projeler yaptıklarını ifade etti. Soygüzel, Yalova Tarım İl Müdürlüğü ile birçok projeyi hayata geçirdiklerini bundan sonra da ortak projeler yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Thrips nedir?

Thrips, küçük ve ince yapılı böceklerdir. Bitkilerin yaprak, çiçek ve meyvelerine zarar verirler. Bitkilerin özsuyunu emerek beslenirler. Bitkilerde renk değişimi, leke, kuruma ve dökülme gibi belirtiler oluştururlar. Mavi yapışkan tuzaklar, thripsleri yakalamak için kullanılan biyolojik mücadele yöntemidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.