Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gölet Çalışmaları Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Yalova'da yapılan göletlerle ilgili gelinen son nokta hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gölet Çalışmaları Devam Ediyor

Koçak, kenttin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’ndaki son durum hakkında bilgi verdi. Yazın yaşanan kuraklık nedeniyle yaşanan su sıkıntısına değinen Koçak, “Çalışmalarımızla Kurtköy Deresi bağlantısını bitirdik. Birkaç günlük kesintiden sonra Yalova’yı susuzluktan kurtardık. Şu anda baraj yüzde 70 seviyesinde. Fazla suyu şimdi boşaltıyoruz. Kuyularımız da faaliyette İnşaalah sulama şebekesi yenilenirse bir daha sıkıntı olmaz. 2014 kurak bir sezondu ama kayıp kaçak su sıkıntıya soktu. İnşallah önümüzdeki günlerde yaşamayacağız” diye konuştu.

Koçak, ilde yapılan ve yapılacak gölet çalışmaları hakkında ise şunları kaydetti:
“Yalova’da 2 gölet daha ihale ettik 26 Aralık’ta. Armutlu Yumrudere Göleti. 11 milyon liralık bir iş. 2 bin 880 dekar alanda yapılacak. Diğeri Armutlu Sarpdere Göleti. Bu göletlerimiz 1 milyon metreküp su depoluyor. Sulama için bu göletlerimiz. Bunları sene sonuna kadar bitirmeye çalışacağız. Bir de Yalova Çiftkiköyy Çukurköy göleti çalışması yapıyoruz. Onun ihalesini 2016’da yapacağız. Kanalı ve Karadere barajlarının ön incelemeleri devam ediyor. Biz idari imkanlarıyla bin metre sondaj yaptık. Çalışmalar devam ediyor. Görüntü şimdilik iyi gidiyor. İki sondaj makinamız çalışıyor orada.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.