Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökçe Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 80’e Çıktı

Yalova’nın içme suyu kaynağı Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 80’e ulaştı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu güzel gelişmeyi Yalovalılarla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gökçe Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 80’e Çıktı

Yalova’nın tek içme suyu kaynağı olan Gökçe Barajı’nda son yağışlarla birlikte su seviyesi arttı. Barajda su seviyesi yüzde 80 seviyesine ulaştı. Bu durumu sosyal medya hesabından duyuran Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, vatandaşları yine de tutumlu olmaya davet etti. Tutuk, “Barajımızda su seviyesi yüzde 80’lere ulaştı. Yine de tasarrufu elden bırakmayalım!” dedi.

Gökçe Barajı’nda su seviyesi 2015 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle yüzde 5 seviyelerine kadar düşmüştü. Bu tehlikeye karşı harekete geçen Yalova Belediyesi ve Yeşil Körfez Su Birliği Kurtköy Derivasyonu’nu devreye sokarak baraja su takviyesi yapmaya başlamıştı. Mart ayı sonunda başlayan yağışlarla birlikte barajda su seviyesi önce yüzde 60’lara ardından da kademeli olarak yüzde 80 seviyesine kadar çıktı.

Yalova’nın içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Gökçe Barajı’nın doluluk oranının artması vatandaşları da sevindirdi. Ancak uzmanlar, kuraklık riskinin devam ettiğini ve suyun israf edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.