Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler Tarımla Buluşuyor Projesi Start Aldı

Yalova Ziraat Odası tarafından hayata geçirilen, “Gençler Tarımla Buluşuyor Projesi” kapsamında Yalova ve Çevre illerden gelen yüzlerce gence tarımsal üretimin önemi anlatılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gençler Tarımla Buluşuyor Projesi Start Aldı

Türkiye’nin tarımda dışa bağımlılığını kırmak ve gençlerden başlayarak halkın yeniden tarımsal üretime yönlendirilmesini sağlamak adına Yalova Ziraat Odası tarafından bir proje hayata geçirildi. “Gençler Tarımla Buluşuyor “ adlı proje ile gençlere tarımsal üretim sahaları gezdiriliyor ve tarımsal üretimin önemi anlatılıyor. Proje ve amaçları hakkında bilgi veren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “Yalova Ziraat Odası olarak gençlerin tarımın önemini anlamalarını sağlamak adına, ‘Gençler Tarımla Buluşuyor Projesi’ni hayata geçirdik.  Bu çerçevede Yalova ve Marmara Bölgesindeki illerden öğrenciler Yalova’ya geliyor ve burada onlara tarım arazilerini, üretim yapılan alanları gezdiriyoruz. Fidan dikmelerini, bitki dikmelerini sağlayarak tarımı ve doğayı da sevdirmeye çalışıyoruz.

Geleceğimizin fidanları olan gençlerimize tarım olmazsa hayatın olmayacağını anlatıyoruz. Gençlerimizin tarımın önemini anlamaları ve tarımsal üretime yönelmeleri ya da destek vermeleri ülkemizde tarımda dışa bağımlılığı orta vadede kıracağına inanıyorum. Projenin çıkışının temelinde de bu anlayış yatıyor. Bu çerçevede şu ana kadar 250’ye yakın öğrencimize proje kapsamında bilgilendirmeler yaptık. Projemiz kış aylarına kadar devam edecek ve binlerce gencimize bu konuda bilgi vereceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.