Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Denizcileri Sektör Temsilcileri İle Buluştu

Yalova Üniversitesi Denizcilik Kulübü tarafından YTSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Yalova Denizcilik Zirvesi" sektör temsilcileri ile geleceğin denizcilerin buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Geleceğin Denizcileri Sektör Temsilcileri İle Buluştu

Yalova Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Programında eğitim alan öğrencileri sektörün temsilcileri ile buluşturmayı amaçlayan Yalova Üniversitesi Denizcilik Kulübü, "Yalova Denizcilik Zirvesi"ni gerçekleştirdi. YTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen zirve öğrencilerin büyük katılımına sahne oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında başlayan zirvenin açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Denizcilik Kulübü Başkanı İsmet Fatih Ünal yaptı. Zirvenin sektörle denizcilik öğrencilerini biraraya getirme amacı ile düzenlendiğini ifade eden Ünal, “Yalova Üniversitesi Denizcilik Kulübü olarak denizcilik eğitimi alan öğrencilerimizin bu alandaki sektör temsilcileri ile bir araya gelmelerini ve bağlantılar kurmalarını amaçlıyoruz. Zirveye sektörün önemli temsilcilerinin yetkilileri de destek vererek katılım sağlıyorlar. Burada bize denizcilik sektörü hakkında bilgiler vermekle beraber ilerleyen süreçte denizcilik mezunu olacak öğrenci arkadaşlarımızın bu sektörde kendilerine nasıl yer bulabilecekleri de anlatılacak. Ben zirvenin hedefine ulaşacağına inanıyorum. İlerleyen yıllarda da bu zirvenin gelenekselleşmesi ve uluslararası bir boyuta taşınması da hayalimizdir” dedi.
Ünal'ın ardından Yalova Bölge Liman Başkanı Deniz Kaya söz aldı. Altınova ve Armutlu arasında sorumluluk alanına sahip olduklarını ifade eden Kaya kurum çalışmaları ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. İldeki liman, tersane, balıkçı barınağı gibi tesislerin sayılarını da öğrencilerle paylaşan Kaya, “İlimiz denizcilik anlamında çok önemli bir yapılaşmaya sahip. Zira ülkenin en önemli tersanelerinden birisi Yalova ili Altınova ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. İlimizde 31’i faal toplamda 41 tersane yer alıyor. Yine deniz taşımacılığı anlamında da çok önemli bir çıkış noktası durumundaki Yalova Ro-Ro Limanımız Topçular’da faaliyet gösteriyor. Yalova Ro-Ro limanının yanısıra Aksa ve Akçansa’ya ait 2 limanımız daha var. İlimizde İDO’nun 5 iskelesi, İstanbul Lines’in 1 iskelesi, Dentur’un 1 iskelesi, Turyol’un 3 iskelesi ve Mavi Marmara’nın da 2 iskelesi Yalova sınırları içerisinde yer alıyor. Yalova’da toplamda 5 balıkçı barınağı, 37 firmadan oluşan küçük tekne imalat yeri de var.” dedi.
Yalova Bölge Liman Başkanı Deniz Kaya verdiği teknik bilgiler sonrasında öğrencilerden gelen sektöre yönelik soruları da cevapladı. Dün başlayan ve oturumlar halinde devam eden "Yalova Denizcilik Zirvesi" bugün sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.