Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Gönülder tarafından Cuma namazı sonrasında Merkez Camisi’nde basın açıklaması yapılarak Gazze’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gazze Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail’in Gazze’ye saldırıları bayramda da devam ediyor. Bu kapsamda Yalova’da ki Müslümanlar da İsrail’i protesto etmek ve lanetlemek için Cuma Namazı sonrasında bir basın açıklaması düzenleyerek ardından da Gazze’de şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Burada basın açıklamasını Gönülder adına Hacı Ömer Anlayışlı gerçekleştirdi. İsrail’in bayram bile dinlemeden Filistinli Müslümanları katlettiğini dile getiren Anlayışlı tüm dünyanın da bu katliama seyirci kaldıklarını ifade etti. Türkiye’nin İsrail’e yönelik ambargosunu yerinde bulduklarını ancak ambargonun her alanda devam ettirilmesi gerektiğini belirten Anlayışlı açıklamasında, “Gazze’ deki soykırım ve bütün yoksunluklara rağmen şanlı direniş 6. Ayını da geride bıraktı. Altı gün savaşlarında bölgenin en güçlü ülkelerini dize getiren İsrail, neredeyse yirmi yıldır abluka altında tuttuğu gazze direnişine karşı hiçbir askeri başarı elde edemedi. İnsanlık için feveran, ümmet için sitem olan bu haykırışı çok iyi anlıyoruz. Acziyetimiz yüreğimizi sıkıştırıyor, mahcubiyetimiz tevil kaldırmıyor.

Ama bizler, biz sussak da tarihin susmayacağını bilerek konuşmaya, gücümüz yettiği sürece konuşmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya devam edeceğiz.  Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Yardımlarımız, boykotumuz kesintisiz sürecek biiznillah.  Ne Gazze'de, ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp, tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacağız.

Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze, zaferin de adı olacak inşaallah.  İsrail’e İhracat Kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu, ama yetersiz buluyoruz. İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmaların fesh edilmesi, Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması, başta İskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail’e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz. Özellikle altını kalın çizgilerle çizerek şu hususu belirtmek istiyoruz. Çifte vatandaş olup İsrail vatandaşı olarak 7 Ekim’den sonra İsrail destek vermek üzere oraya giden kişilerin tespit edilerek vatandaşlıktan çıkarılmalarını talep ediyoruz. İdarecilerden inkâr ve tevil yoluna gitmeden gerçekleri olduğu gibi açıklamalarını, doğruyu bildikten sonra gereğini yapacağı konusunda bu millete güvenmelerini, böyle yaptıklarında kendi güvenilirliklerini de korumuş olacaklarını hatırlatıyoruz.

Siyonizm’in en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykotu bir silah olarak kullanmaya devam edeceğiz İdarecilerin Gazze için gösterdikleri çabaların farkında olunmasına rağmen, yaşanan acıların yüreklerini kanattığı genç insanların İsrail ile ticaretin kesilmesine yönelik yaptıkları gösterilerde, toplantı ve gösteri hakkını kısıtlar şekilde davranılmasını ve orantısız güç kullanılmasını doğru bulmuyor, böylesi vicdanları yaralayan yanlışların bir daha tekrarlanmayacağını ümit ediyoruz. Hamasa terör örgütü diyen, Hamas lideri İsmail Haniye ve ailesi ile ilgili onlarca iftira atanların da bu olaylarla alakalı yaptıkları hiçbir açıklamayı samimi bulmadığımızı ilan ediyoruz.

Bu vesile ile Ramazan bayramının birinci gününde 3 oğlu ve 3 torunu şehit edilen Hamas lideri İsmail heniyeyi tebrik ediyoruz. Ailesinden altmış kişiyi bu savaşta şehit veren bir liderliğin bozulmayan metaneti karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz.” dedi.
Sloganlarla İsrail’i lanetleyen ve Filistin’deki Müslümanlara destek veren kalabalık ardından Gazze başta olmak üzer Filistin’de şehit düşen tüm Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılıp dualar okudular. Kalabalık cenaze namazı sonrasında sessizce dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.