Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erbul’dan Merdiven Altı Üretim Ve Sahte Para Uyarısı

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul kurban bayramında merdiven altı sağlıksız üretimlerin de dolandırıcılık ve sahte para olaylarının da arttığını ifade ederek vatandaşları bu konuda uyanık olmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Erbul’dan Merdiven Altı Üretim Ve Sahte Para Uyarısı

Erbul kurumların ve kolluk kuvvetlerinin de denetimleri sıklaştırması gerektiğinin altını çizdi.

Kurban Bayramı’na az bir süre kala piyasalarda da hareketlilik yaşanıyor. Kurban alım satımlarına birkaç gün içerisinde tatlı ve şeker satışlarındaki yoğunluk da eklenecek. Bu durum ise merdiven altı sağlıksız gıda üretenler ile sahte para ile dolandırıcılık yapanların iştahını kabartıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan YESO Başkanı Necati Erbul ise bayramda piyasaya önemli miktarda para girişi olacağını ifade ederek, “Kurban Bayramı, Kurban Bayramı Tatilinin 9 güne çıkartılması ve okulların kapanması ve yaz sezonun gelmesiyle birlikte, berberden kuaföre, konfeksiyoncudan ayakkabıcıya, pastacıdan taksiciye kadar tüm meslek dallarında hizmet veren esnafımızda bayram haraketliliği var. Bayrama sayılı günler kala tatlı, şekerleme, kolonya, kıyafet, bayramlık, kurbanlık gibi alışverişler ile seyahatler için bilet satışları tüm piyasalarda hareketliliğin başlamasını sağladı. Çocukların karne hediyeleri, bayram ziyaretleri için yapılan alışverişler hem de tatil ve memlekete gitme planları kuranların eksiklerini gidererek esnafımızdan yaptıkları alışverişler ile bu bayram piyasaya önemli miktarlarda para girmesi bekleniyor.” dedi.

“Yerel esnafları tercih edin”
Vatandaşların alışverişlerinde ise yerel esnafları tercih etmesi gerektiğini ifade eden Erbul, “Biz bayram dönemlerinde alışverişlerin de yerel esnaflardan yapılması taraftarıyız. Buralardan yapılan alışverişler Yalova’ya yansıyor.  Yani para iç piyasada kalıyor. Elbette bu gibi dönemlerin olumsuzlukları da oluyor. Özellikle merdiven altı diye tabir ettiğimiz sağlıksız ortamlarda üretim de artıyor. Bu noktada vatandaşlarımızı aradaki birkaç liralık fiyat farkına aldanarak sağlıklarını tehdit edecek gıda maddelerini almamaları yönünde de uyarmak istiyoruz. Bu noktada mutlaka güvenilir esnaflar tercih edilmelidir.” diye konuştu.

Sahte para uyarısı yaptı
Kurban bayramı dolayısıyla piyasaların canlanmasının dolandırıcıları da harekete geçirdiğini ifade eden Erbul, “Bayramın yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen piyasada, kurban satış pazarlarında dolandırıcılar her zamanki gibi iş başına geçebilir. Dolandırıcılar dikkat çekmemek için özellikle kalabalık pazarları tercih ederek piyasaya sahte para sürüyor. Esnafımız ve kurban ibadetini yerine getirmek için alışverişe çıkan vatandaşlarımız hüsrana uğramamak için bu ayrıntılara dikkat etmeli. Bu süreçte de zabıta ve polis ekipleri denetimleri sıklaştırmalı” dedi.

“Denetimler arttırılmalı”
Dolandırıcılık olaylarına karşı kurumların ve güvenlik güçlerinin de denetimleri arttırıması gerektiğine değinen YESO Başkanı Necati Erbul, “Dolandırıcılar ise bayram öncesi başta canlı hayvan Pazar yerleri ile mahalle aralarına kurulan pazarları hedef olarak seçiyor. Bütün bir yıl boyunca gecesini gündüzüne katmadan çalışan, bir anne gibi hayvanlarına bakıp besleyen, büyük emekler sarf ederek hayvanını pazara getiren veya çiftliğinde satan üreticinin emeğinin boşa gitmemesi için sahte paraya dikkat edilmeli. Özellikle bayram arefesinde pazarlar iyice yoğunlaşıyor ve dolandırıcılar bu tarihlerde ortaya daha fazla çıkıyor. Piyasaya sahte para sürmeye çalışan dolandırıcıların oyunlarını bozmak için vatandaş ve satıcı uyanık olmalı. Sahte para ayrıntıları iyi bilinmeli. Kolluk kuvvetleri arttırılmalı, kurban pazarlarında para sayma ve para kontrol makinesi bulundurulmalı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.