Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler Halkoyunları İle Rehabilite Ediliyor

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği engellilerin rehabilitasyonuna katkı sağlamak için halkoyunları çalışmaları başlattı. Hocaları gözetiminde değişik yörelerdeki halkoyunlarını öğrenen engelliler eğlenirken rehabilite edilmiş oluyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2019 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Engelliler Halkoyunları İle Rehabilite Ediliyor

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yalova’da ki engellilere yönelik birçok çalışmayı yürütüyor. Bu kapsamda başlatılan halkoyunları eğitimi de engellilerin yoğun katılımına sahne oluyor. Halkoyunları eğitmenleri tarafından büyük bir titizlikle çalıştırılan engelliler değişik yörelere özgü halkoyunlarını hızla öğreniyorlar. Eğitimlerde son derece ciddiyetle çalışan engelliler eğlenirken rehabilite de edilmiş oluyorlar.

Gösteriye çıkacaklar
Engelliler çalışmalarda öğrendikleri halkoyunlarını Yalovalılara da sunacaklar. 03 Mayıs 2019 Cuma günü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan programda da sahne alacak olan engelliler oldukça heyecanlılar. Birçoğu hayatlarında ilk defa sahneye çıkacak olan engellilere aileleri ve dernek yöneticileri de destek veriyor.

Eğitim ve konser hakkında bilgi aktaran Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, “Derneğimize üye engelli kardeşlerimiz için halkoyunları eğitimi başlattık. Profesyonel eğitmenlerimiz nezaretinde çalışan 24 engellimiz kısa sürede önemli bir mesafe kaydettiler. Birkaç yöreye özgü halkoyunlarını öğreniyorlar. 03 Mayıs 2019 tarihinde de Halk Eğitim Merkezi’nde bir Ritim ve Halkoyunları gösterisi planladık. Buna titizlikle hazırlanıyoruz. Engellilerimiz de çok heyecanlılar. Burada ellerinden gelen en güzel gösteriyi sunmak için tüm gayretlerini ortaya koyuyorlar. Ben Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan bey başta olmak üzere emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.