Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Vatandaşlar Sıra Dışı Projelerle Hayatta Daha Aktif

“Hayat Kafe” ismiyle hayat bulacak projede, engelli vatandaşlar kafede çalışarak diğer bireylerle biraraya gelirken, Güzel Sanatlar Merkezi’nde de ahşap boyama kurslarında ders görecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2007 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Hayata geçirilecek bu projelerle dezavantajlı gruplar içinde en çok desteğe ihtiyacı olan engelliler, bu projeyle sosyal hayatın içinde yer alabilecek.

Aralarında öğrenme güçlüğü çeken 5 engelli, down sendromlu 3 engellinin bulunduğu toplam 8 zihinsel engelli genç hayata dahil oldukları Hayat Kafe projesi için biraraya geldi. Ön hazırlık anlamında buluşan engelli gençler yakın zamanda servis hizmetleriyle ilgili bilgileri alarak eğitimlerini tamamlayacak. Tüm bu eğitimlerin ardından “Hayat Kafe” projesinde çalışacak gençler, garsonluk gibi hizmetlerde yer alacak.

“Hayat Kafe” projesiyle engelli gençlerin toplumun diğer kesimleri tarafından daha iyi tanınması, anlaşılmasını hedefledikleri belirten Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, “Engelli olan ve olmayan bireyleri ortak bir mekanda buluşturarak iletişim kurmalarını sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımızın da hayatın bir alanında aktif olmaları gerektiğini düşündüğümüz için bu tarz politikaları ve yaklaşımları baz alan çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.
Yalova Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Hayat Kafe” projesinin en belirgin özelliğinin, engelli gençlerin kabiliyet ve yapabilirlikleri üzerine bir iş bölümü kurulmasına dikkat çeken Başkan Binicioğlu, “Gençlerimiz kafe ortamında tanımlanmış görevlerini en sorunsuz biçimde yapabilmelerini sağlayacağız” dedi.

Öte yandan Yalova Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi birlikteliğiyle açılan ahşap boyama kursunda da engelli vatandaşların eğitim göreceğini söyleyen Binicioğlu, “Ahşap boyama kursumuz 3 ay sürecek. Bu süre zarfında bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımız hafta sonları kursumuzda eğitim görecek” bilgisini verdi. Binicioğlu bu çalışmanın da engelli vatandaşların yaşama katılmaları, eğitim alabilmeleri ve bu sayede daha aktif bir hayata yönlenmelerini sağladığını amaçladığını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.