Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeğe Gizli Zam

Kısa bir süre önce yapılan zamla 250 gramlık ekmek 3 TL’den satılmaya başlamıştı. Fırıncılar ekmek fiyatını arttırmadan ekmeği 200 grama düşürerek adeta gizli zam yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2022 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Ekmeğe Gizli Zam

Fırınlar artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmek fiyatın arttırmıştı. Yapılan zamla 250 gramlık ekmeğin vatandaşa satış fiyatı 3 TL’ye yükselmişti. Bir süredir fırınlar YESOB ve YTSO vasıtası ile ekmeğe yeniden zam talep etmişler ancak bu zam talebi bakanlık ve valilik tarafından onay görmemişti. Bunun üzerine ekmeğin gramajında indirime gidildi. Fiyatı sabit kalan ekmeğin gramajı 250 gramdan 200 grama çekilerek gizli zam yapıldı.

Vatandaşlar isyanda
Ekmeğin gramajının düşürülmesi vatandaşları çileden çıkardı. Ekmeğin vatandaşları temel gıda maddesi olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Fırınlar ekmekten zarar etmiyorlar. Sadece karlarında azalma var diye sürekli artan maliyetleri gerekçe göstererek zam yapmak peşindeler. Şimdide ekmeğin gramajını düşürerek gizli zam yaptılar. Vatandaşların çoğu bunu fark etmedi bile. Yapılan insafsızlıtır” diye konuştular. 

4 kişilik ailenin ekmek gider 360 TL
Asgari ücretle geçinen, kira, elektrik ve doğalgaz gibi giderleri olan 4 kişilik bir ailenin 1 ayda aldığı maaşın 360 TL’sinin ekmeğe gittiğini dile getiren uzmanlar, “4 kişilik bir aile günde 4 ekmek tüketse bu günde 12 ayda ise 360 TL eder. Yani kirada yaşayan, doğalgaz ve elektrik gibi giderleri olan bir aile için sadece kuru ekmeğin aylık maliyetinin 360 TL olması inanılmaz bir rakam. Bu durum dar gelirlinin belini iyiden iyiye bükmeye başladı" dediler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.