Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal Ürünlere Rağbet Artıyor

Çınarcık ile Esenköy arasında bulunan köylerdeki çiftçiler yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeleri köylerinde yol kenarlarına kurdukları pazarlarda satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Doğal Ürünlere Rağbet Artıyor

Yalova'nın Çınarcık İlçesi ile Esenköy beldesi arasında kalan köylerde yaz aylarında yerli çiftçinin yetiştirdiği doğal domates, biber, patlıcan, salatalık, yeşil fasulye gibi ürünler kurulan yol kenarı tezgahlarda yerlerini aldı. Çiftçiler, doğal ürünleri bu tezgahlarda satarak hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar, hem de vatandaşlara ekolojik ürün satmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Fiyatıyla da oldukça uygun olan sebze ve meyveler vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor. Birçok vatandaş, köylülerin sattığı doğal ürünlerin bulunduğu tezgâhlara gelerek yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Hayvan gübresi ve su dışında hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve yüzde yüz doğal yetiştirilen bu ürünler, köylülerin bütçesine de önemli katkılar sağlıyor.

"Ürettiğimiz ürünlerimizle ev ekonomimize katkı sağlıyoruz" diyen üreticiler, "Bahçemizden birkaç defa ürün hasadı yapıyoruz. Kendi ihtiyacımızın fazlasını satıyoruz . Ürettiğimiz ürünler yüzde yüz doğal ve ekolojik olduğu için insanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Ayrıca tüketici birinci elden ürün aldığı için de ucuz oluyor" şeklinde konuşuyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.