Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Delmece’nin Suyu Çınarcık’ta

Çınarcık Belediyesi geçen yıl yapmış olduğu bir çalışma ile Teşvikiye Delmece yaylasından 7 km lik bir su boru hattı döşedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Boru hattının tamamlanması ile birlikte bu hafta itibariyle Çınarcık İlçe merkezinde bulunan halk, suyunu artık barajdan değil yayladan içmeye başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Murat Erdoğan, “Geçen yıl oldukça yoğun bir çalışma ile Delmece yaylasının suyunu İlçemize kazandırdık. Bize yaklaşık 1 trilyon lira maliyet getiren boru hattının döşenme işlemi bitti. Biz gerekli ön çalışmaları ve denemeleri de yaptık ve şu an Karpuzdere’de bulunan su depomuz bu su ile dolmaktadır.Yaklaşık olarak 7 km’lik bir su boru hattı döşedik. Bu boru hattında hiçbir sorun olmadığını yaptığımız denemelerle gördük. Ve bugün İlçe merkezimize kadar bu suyu kullanmaya başladık. Halkımızın çeşmelerinde yayla suyunu içmeye başlaması bizi gururlandırdı. Su bildiğimiz gibi en önemli hayat kaynağımızdır. Ve biz de bu hayat kaynağını çeşmelerimizde sağlıklı bir şekilde Çınarcık halkına kullanabilme imkanını tanıdığımız için çok mutluyuz. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.