Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darıca Ar-Ge Serası Ziyaret Edildi

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik ekibi, Darıca Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Darıca Yeni Nesil Organomineral Teknolojik Sistem Topraksız Tarım AR-GE Üretim Serası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Darıca Ar-Ge Serası Ziyaret Edildi

Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Dündar ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer'in de katıldığı ziyarette, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen proje hakkında bilgiler alındı.

Serada, hammaddesi ülkemizde bulunan perlit, cüruf ve ponza gibi malzemeler kullanılıyor. Bu sayede ithalata bağımlılık azaltılıyor ve üretim maliyetleri düşürülüyor. Yeni Nesil Organomineral Teknolojik Sistem Topraksız Tarım AR-GE Üretim Serası’nda toprağa derin gömülüp organik gübre ile desteklenerek kurulan sistemde, volkanik cürufun kullanımıyla insan ve bitki sağlığına zarar verilip verilmediği de testlerle doğrulandı. Projenin bir parçası olarak sıcak veya soğuk iklimlendirme elemanları kullanmadan üretim yapılıyor. Bu sayede enerji tasarrufu sağlanıyor ve işletme maliyetleri düşürülüyor.

Ziyaretin ardından Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik ekibi, serayı ülke tarımına kazandıran ve projeleri destekleyen Darıca Kaymakamı Yüksel Kara'ya teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.