Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Civelek, “Onlara Evlerini Aratmayacağız”

Yalova Valisi Esengül Civelek Van depreminde evlerini kaybeden 400 depremzedenin Yalova’da ağırlanacağını söyledi. Civelek, “Onlara evlerini aratmayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Civelek, “Onlara Evlerini Aratmayacağız”

Vali Civelek, yaptığı açıklamada, Van’da yaşanan deprem felaketi ile zor durumdan kalan vatandaşlara kapıları açtıklarını söyledi. Civelek, evleri hasar gören ve açıkta kalan depremzedelerden bir grubun, barınma ve diğer temel ihtiyaçları karşılanmak üzere Yalova’ya yönlendirildiğini belirterek, “İlimize ulaşan depremzedeler, görevlendirilen kamuya ait sosyal tesislere yerleştirilmeye başlanılmıştır. Ancak, Van Valiliğinden aldıkları depremzede belgeleri ile kendi imkanlarıyla gelen aileler de dikkate alındığında, Yalova’da mevcut olan sosyal tesislerin yetersiz kalabileceği değerlendirildiğinden, hayırsever kişi ve kuruluşların sahip olduğu ve geçici bir süre depremzedelere sunulabilecekleri konut, bina ve tesislere de ihtiyaç duyulabileceği düşünülmektedir” dedi.

Van’dan gelen az sayıdaki bir kısım depremzedenin Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Merkezi’ni lojmanlarına yerleştirildiğini kaydeden Vali Civelek, şöyle konuştu: “Van’dan depremzedeler ilimize gelmeye devam etmektedir. Bunların hepsini TİGEM’de ki Tatil Park’a toplayacağız. Gelecek olan çok sayıdaki misafirimizi bekliyoruz. Yalova’ya toplam 400 depremzede gelecek. Ne kadar süre kalacakları konusunda bir zaman dilimi yok. Afet fonundan 3 öğün yemekleri ve ısınmaları sağlanacak. Sağlık olsun, eğitim olsun her türlü imkanları onlara sunacağız. Bir seferberlik halinde onları misafir edeceğiz. Onlara evlerini aratmayacağız. Tüm gayretimiz bu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.