Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık’ta Haşere İlaçlaması Sürüyor

Çınarcık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bahar aylarının başlaması ile birlikte uçukun ve haşerelerin üremesini önlemek için ilaçlama çalışmalarına başladılar.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Çınarcık’ta Haşere İlaçlaması Sürüyor

Çınarcık’ta sinek, fare, hamamböceği ve türlü haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını her gün düzenli şekilde sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilaçlama faaliyeti kapsamında; ilçe merkezinin yanı sıra mesire yerleri, çöp konteynerleri, okullar, camiler ve parklara da ilaçlama yapıyor. Ayrıca ilçede ilaçlama yapılmayan tek bir mahalle ve sokak kalmıyor. Bu kapsamda Köy içi, Gazi Hamit Çaylak Caddesi, Aktoprak Caddesi, Taşliman Mahallesi’ndeki neredeyse her nokta tek tek ilaçlandı.

Halk sağlığını tehdit eden uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılıyor. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanılıyor.

Vatandaşlardan Gelen Talepler De Karşılanıyor

Hava sıcaklıklarının uygulama yapılabilecek sınırların altına düşene kadar ilaçlama mücadelesinin devam edeceğini belirten yetkililer, rutin uygulamaların dışında, vatandaşlardan gelen ilaçlama taleplerinin de karşılanacağını belirttiler.

Önce Halk Sağlığı

Çalışmalar kapsamında halk sağlığının ön planda tutulduğunun altını çizen Çınarcık Belediyesi yetkilileri, Sağlık Bakanlığı tarafından etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu ilaçların kullanıldığı ve ilaçlama çalışmalarının yaz sezonu sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.