Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çınarcık’da Altyapı %95 Oranında Tamamlandı”

Yalova’nın Çınarcık İlçesi Belediye Başkanı Murat Erdoğan Marmara’nın gözde turizm mekanlarından birisi olan ilçenin alt yapısını %95 oranında tamamladıklarını bununda ilçenin geleceği açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Turizm mekanı olması dolayısıyla alt yapı çalışmalarının kısıtlı zaman dilimleri içerisinde sürdürülebildiği Çınarcık İlçesinde alt yapı büyük oranda modernize edildi. Özellikle arıtma tesislerinin faaliyete geçmesine dayalı olarak yapımına devam edilen kollektör inşaa işleri ile birlikte yürüyen çalışmalar büyük oranda tamamlandı. İlçenin geleceğini bağladığı turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik olumlu etkilerinin de beklendiği alt yapı sorununun çözülmesinde özverili bir çalışma sürdürüldü. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, “Alt yapı çalışmalarının ilçemiz halkın çok büyük sıkıntılar verdiğini biliyoruz, ancak %95 ‘i tamamlanan bu çalışmalar ara caddelerdeki akarların kanalizasyon hattına bağlanması ile son bulacaktır.
Teşvikiye Cad. Şehit Yalçın Aydın Cad. Ve Turgut Kurt Caddesindeki akarlar kolektif hattına bağlanmıştır. Böylelikle sahil bandında yer alana kanalizasyon hattındaki çalışmalarımız tamamlanmıştır.
Yapılacak olan Poyraz Cad. Coşkun Cad. Ahmet Sugün Cad., yağmur kanal ızgaraları, konularak iskele meydanındaki pompanın revizyonu yapıldıktan sonra arıtmanın tamamen faaliyete geçmesi için Karpuz derede bulunan TM3 Pompanın yapımının tamamlanmasını beklemekteyiz.
Alt Yapı çalışmaları sahil hattında tamamen bitmiştir. Akarların Uçları ana hatlara bağlanmıştır. Şuan yapılan Kolektör hattı temizlik görüntülerinin sonucuna göre lokal çalışmalar olabilecektir.
Kanalizasyon kolektör hattının temizlik işi esnasında kum taş v.s den arındırılması sağlanmaktadır.
Bu ay itibariyle Alt yapıyla ilgili kazı çalışmalarının bittiği müjdesini verebilirim. Bir sonraki aşamada Teşvikiye Cad ve Şehit Yalçın Aydın Cad. asfalt kaplamalarına başlanmış olup akabinde de Şehit Yalçın Aydın Cad. boyunca deniz şeridi için istinat duvarı ihalesine çıkılmıştır. Bu ay neticelenecek olan ihale sonucunda en kısa zamanda istinat duvarının yapımı gerçekleştirecektir.
İlçemizde bulunan Alt yapı kazısından dolayı bozulan parke taş kaplı cadde ve sokaklarımızın bakım ve onarım işlemleri de en kısa zamanda tamamlanıp yaz sezonuna hazırlanacaktır.
İlçemizde bulunan park ve bahçe çalışmalarımız tamamlanmıştır.
İskele meydandaki Çocuk oyun parkı tamamen yenilenmiş zemini Kauçuk malzemeyle kaplanarak alanı yeşillendirilmiştir. Diğer mahallelerimizde bulunan Oyun gruplarının da bakım onarımları yapılıp eksik olan malzemeleri tamamlanmıştır.
Ayrıca İlçemizde Yoğun Rehavet gören Spor ve kondisyon aletlerinin de yenilenme işlemleri kısa zamanda gerçekleştirecektir.“ dedi
“Bu Sezona da Önümüzdeki Sezonlara da Hazırız”
Yaz sezonuna hazır olduklarını ve ilçede altyapıya dayalı hiçbir sorun beklemediklerini de sözlerine ekleyen Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, “Bu sezon ve Önümüzdeki kış ve yaz sezonuna artık hazırız. Halkımızın Göstermiş olduğu duyarlılığa ve anlayışa çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.