Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çilekte 500 Tonluk Rekolte

Sermayecik Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Yalova İl Genel Meclisi’nin Altınovalı Üyesi Resul Çiftçi, yılın son çilek hasadını yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Çilekte 500 Tonluk Rekolte

Çiftçi, yıllık rekoltenin 500 ton olduğu çileğin köylünün yüzünü güldürdüğünü belirtti

Yılın son çilek hasadının devam ettiğini söyleyen Sermayecik Kalkınma Kooperatifi Başkanı Resul Çiftçi, toplamda yıl boyunca 500 ton rekolte elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Kar yağışına kadar hasadın devam edeceğini söyleyen Çiftçi, son hasattan elde edilen ürünlerin üreticiden kilogram başına çıkış fiyatının 12-13 TL olduğunu bildirdi. Çiftçi, “Sermayecikli bu sene de mutlu. 2019’u mutlu kapatıyoruz” dedi.

500 tonluk rekolte

Altınova’nın çilek üretimiyle meşhur olan Sermayecik Köyü’nde tüm köylülerin çilek üretimiyle yakından ilişkili olduğunu belirten Çiftçi, yıl boyunca 500 tonluk rekolte beklentisi içerisinde olduklarını söyledi. Çiftçi, “Yılın son çilek hasadını yapıyoruz. Hasadımız devam ediyor. Kar yağana kadar da hasat devam eder. Hasadımız oldukça verimli geçiyor. Havaların sıcak gitmesi hasat süresini uzattı. Rekoltemiz 500 ton civarında. Normal bir çilek olsa bir ay hasat yapılıp biter. Bizim ürettiğimiz yediveren çeşidi. Son hasadımızda ortalama kilogramı üreticiden 12-13 TL’den satıldı. Dönem dönem arz ve talebe göre fiyatları değişiyor. Biz her zaman iyi bir piyasa yakalıyoruz. Köyümüzde herkes çilekle ilişkili. 30 ana üretici var ancak diğer köylü vatandaşlarımız da bununla uğraşıyor, çalışıyor” diye konuştu.

Hasat üreticiyi memnun etti

Bu yıl da çilek üretiminin üreticileri memnun ettiğini söyleyen Çiftçi, “Şu anki hasat üreticimizi memnun etti. Sermayecikli bu sene de mutlu. 2019’u mutlu kapatıyoruz. Çileğin yanında köyümüzde kiraz, ceviz de üretiyoruz. Bizzat orada yaşayan, kendi arazisinde eken biçen kişiler üretim yapıyor. Büyük arazilerimiz de çok yok. İşçi bulmak da bir sıkıntı. Toplanan ürünler için her gün kooperatif olarak İstanbul hallerine araç kaldırıyoruz. Hiç beklemeden satılıyor” dedi.

Yalova’da üretiliyor ama Yalovalılar yiyemiyor

En yeni ve kaliteli üretim metodları kullanarak çilekte alınabilecek maksimum verimi aldıklarını söyleyen Çiftçi, ne yazık ki Yalovalıların bu çileği yiyemediğini de belirtti. Yalova pazarcıları tarafından fiyatının yüksek bulunduğunu söyleyen Çiftçi, “Çilek bu yıl kilosu 12-13 lira civarında satıldı. Yalova ne yazık ki yiyemiyor çünkü çileğimiz daha yerinde satılıyor” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.