Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftlikköy Belediye Meclisi’Yapıldı

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı Çiftlikköy Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2015 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Çiftlikköy Belediye Meclisi’Yapıldı

Meclistekarar alınan maddelerden birisi, Kırım Türklerinin Lideri Mustafa Abdülcemal Kırımoğlu’nun isminin Gacık Deresi’ninbatı tarafındaki caddeye verilmesi oldu.Geçtiğimiz aylarda Kırımoğlu Çiftlikköy’ü ziyaret ederek Başkan Silpagar’la bir araya gelmiş ve vatandaşlara bir konferans vermişti.



BELEDİYEYE TRAKTÖR HİBESİ

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın başkanlığında yapılan Şubat ayı meclis toplantısında, Kızılay Derneği’nin Çiftlikköy Şubesi için kalıcı bir yer tahsis edilmesiyle ilgili başvurusu imar komisyonuna havale edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Çiftlikköy’de Yalova-İzmit Karayolu kenarı uygulama imar planı değişiklik teklifi de oybirliğiyle komisyona havale edildi. S.S.Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Çiftlikköy Belediyesi’ne şartsız olarak hibe edilen traktörün kabulüyle ilgili meclis kararı ise oybirliğiyle alındı. Başkan Silpagar, 2014 model traktörle birlikte hibe araç sayılarını arttırdıklarını dile getirdi.



SU BORÇLARINA 4 TAKSİT

Bir diğer kararda, Şubat döneminde su abonelerinden isteyenlere 4 taksit yapılması kabul edildi. Su abonelerinin hacker saldırısı sonrasında su abonelerine yönelik sayaç okumaları Şubat ayında yeniden başlanacağından dolayı, Şubat döneminde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için su tarifesindeki kademenin kaldırılarak ilk kademe üzerinden su ücreti alınması ve isteyen aboneye 4 taksit yapılmasıyla ilgili meclis kararı oy birliği ile kabul edildi.



KIRIMOĞLU’NUN İSMİ CADDEYE VERİLDİ

Çiftlikköy Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Parkı’nın yanında bulunan, derenin karşı tarafındaki caddeye Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Caddesi adı verilmesi önerisi meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi.



İL DIŞINA ÇIKACAK CENAZE VE HASTA ARAÇLARINA YAKIT ÜCRETİ SABİTLENDİ

Gelir Emlak Şefliği’nden gelen, Çiftlik Mahallesi, M.Akif Ersoy Mahallesi ve Siteler Mahallesi sınırları içinde kalan taşınmazlarda Çiftlikköy Belediyesi’nin sahibi olduğu parsellerin taliplilere belediye hisselerinin satışının yapılması da oy birliğiyle kabul edildi. Ek gündem maddesinde de Yalova İtfaiye Müdürlüğü’nden gelen cenaze nakil ve hasta nakil araçlarından 200 km’yi geçen mesafelerde km başına 1,70 TL yakıt bedeli alınması talebi, oybirliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısı sonrasında Belediye Meclis Üyesi ve Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB) üyelerinden oluşan bir heyetle Almanya ve Hollanda'da katı atıklardan enerji elde edilmesi konusunda yapılan incelemeler konusunda bilgi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.