Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Özcan Özel mesajında; “Mustafa Kemal Atatürk; “tam bağımsızlık” hedefinin gerçekleştirilmesinden sonra Türk ulusuna 2. hedef olarak aklın ve bilimin öncülüğünde “çağdaşlaşma” hedefini göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti temelde bu çağdaşlaşma hedefinin ürünüdür. Bir toplumun yaşamının her yönünün değiştirilmesi ve dönüştürülmesini amaçlayan bir projedir. Kuruluş aşamasında gerçekleştirilen sosyal, siyasal ve iktisadi atılımlar ve yenilikler hep bu çağdaşlaşma hedefinin bir parçasıdır.

29 Ekim 1923’te yeni bir yönetim biçimi olarak ilan edilen Cumhuriyet yüzyıllar boyunca ümmet olmuş bir toplumu millet, teba olmuş “cumhur”u (halkı) özgür bireyler yaparak yönetime katma iddiasını taşımıştır.

Cumhuriyet, geri kalmışlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün tabiriyle "Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir."

Dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyetimizin ilelebet yaşatılmasına yönelik görevlerimizi yerine getirmek çabasından bir an olsun geri kalmayacağız. Eğer bugün, haklı olarak övünebileceğimiz bir şey varsa bunu devletimizin şeklini oluşturan cumhuriyete borçluyuz. Ne zaman ki cumhuriyetin kazanımları göz ardı ediliyor veya yok edilmek isteniyorsa, işte o zaman, bu ülkenin insanlarının hiçbir zaman hak etmediği olaylarla karşı karşıya kalıyoruz.

Kimsesizlerin kimsesi olmak iddiasıyla kurulan Cumhuriyet, sosyal devlet olma yolundan geri bırakılıp, sadaka devletine dönüştürülmesi, bir tarafta kısa sürede milyon dolarlar kazananlara karşı, diğer tarafta dağıtılan yardımlara gözünü dikmiş milyonlar varlığı, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in ilkelerine olan ihtiyacımızı net bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Bugün yaşadığımız birçok sorunun çözümünün adresi Cumhuriyet ve Cumhuriyet ilkeleridir.

Milletimizin bu gerçeğin farkında olduğuna, ulusal bağımsızlığına ve birliğine yönelen bölücü, gerici, yıkıcı ve ayrılıkçı hareketlere prim vermeden Cumhuriyet’ine sahip çıkacağına, Cumhuriyet’i ilelebet yükselteceğine ve sürdüreceğine olan inancım tamdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milletimizin bağımsızlığının, birliğinin sağlanmasında ve sürdürülmesinde kahramanca mücadele etmiş şehitlerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, Yalova’lı hemşehrilerimin ve Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.