Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Egzost Emisyon Ölçümü Uyarısı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Egzost Emisyon ölçümü yaptırmayan araç sahiplerini bu ölçümleri yaptırmaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2015 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Egzost Emisyon Ölçümü Uyarısı

Hava kirliliğinin önlenmesi anlamında çok büyük önemi olan egzost emisyonu ile ilgili ölçümler Eylül ayında başladı. Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise sürücüleri uyararak bu ölçümü yaptırmayanların kurum tarafından belirli noktalarda ölçümlerini yaptırmalarını istedi. Aksi halde 963 TL para cezasına çarptırılabileceklerinin dile getirildiği açıklamada şu detaylara yer verildi,

"Bakanlığımız tarafından alımı gerçekleştirilen Egzoz Emisyon Ölçüm Cihazı ile ölçümlerimiz eylül ayı içersinde başlayacak. Trafik ekipleri ile birlikte gerçekleştirilecek denetimlerde emisyon değerleri yönetmelikte belirtilen sınırların üzerinde olan araçlara idari yaptırım uygulanacaktır. 2015 yılı için belirlenen ceza miktarları Egzoz Emisyon Pulu olmayan araçlar için 963 TL (dokuzyüzatmışüç), emisyon değerleri yönetmelikte belirtilen sınırların üzerinde olan araçlar için ise 1932 TL (Bindokuzyüzotuziki) dır. Denetimlerde olumsuz bir durum yaşanmaması için araç sahiplerinin egzoz emisyon ölçümlerini düzenli aralıklarla yaptırmaları gerekmektedir. >İlimizde Egzoz emisyon ölçümü yaptırmaya yetkili istasyonlar aşağıda yer almaktadır.

Yalı muayene istasyonları işletim a.ş. (Sabit/Mobil) (Bursa Yolu 3.Km 1.Sanayi Girişi/Yalova), Engin oto. İnş. Tur. Tic. Ltd. Şti. (Kirazlı San. Sit. No: 29-30 YALOVA), As Otomotiv (Kirazlı San. Sit. B Blok No: 3 Yalova), Zeki Oto Lpg Montaj Tamir Ve Bakım Hizmetleri (Kirazlı San. Sit. D Blok No: 35-36-37 Yalova) , Derman otomotiv imalat san. Ve tic. Ltd. Şti. (Yeni Bursa Yolu 3. Km Kirazlı Alt Mevkii Merkez / Yalova)"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.