Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre Ve Orman Bakanı Yalova’daydı

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Yalova’ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Yalova Valisi Yusuf Erbay ve protokol mensupları tarafından karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Valilik makamında Vali Erbay’dan ilin genel durumu hakkında kapsamlı bir brifing alan Eroğlu, “Yalova kabuk değiştiriyor” dedi.

Katı Atık Depolama Tesisi’nin açılış ve Atık Su Arıtma Tesisi’nin temel atma törenlerine katılmak üzere helikopterle Yalova’ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ilk olarak Yalova Valisi Yusuf Erbay’ı makamında ziyaret etti. Burada Vali Erbay tarafından kendisine ilin durumu hakkında verilen brifingi dinleyen Eroğlu ardından Yalova’yı değerlendirdi. İktidarları döneminde ilde 5 yıllık süreçte 50 yıllık iş yapıldığının altını çizen Eroğlu, “Uzun zamandan beri Yalova’ya gelmek istiyorduk. Ancak özellikle Katı Atık Projesi’ni bekledik. Bugün açılışını yaptığımız Katı Atık Tesisi Yalova açısından son derece önemli. Burada memnuniyet verici bir husus varki hükümetimiz son 5 yılda çok çalışkan değerli Valimiz Yusuf Erbay, Belediye Başkanımız Barbaros Binicioğlu ve Ankara’da işleri her dakika takip eden Milletvekilimiz İlhan Evcin’le beraber Yalova’da 5 yılda 50 yılda yapılandan daha fazla iş yapılmıştır. Yalova’yı çok iyi bildiğim için geçmişinde yolların ne halde olduğunu saatlerce Armutlu’dan buraya gelemediğimizi, ne bir arıtma nede bir katı atık tesisinin bulunmadığını, hiç bir sosyal tesisin bulunmadığını çok iyi biliyorum. Hükümetimiz son 5 yılda Yalova’ya yaklaşık 300 trilyon liralık bir yatırım yapmıştırki buda Yalova’nın çehresini değiştirmiştir. Vali Erbay’ın tabiri ile Yalova kabuk değiştiriyor. Bizde bu konuda elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz. Yapılan Mavi-Yeşil Yol Projesi ile birlikte Yalova İstanbul’un bir mesire yeri olacak. Düşünün Yalova’da 13 milyon kişi yaşıyor. Bu nüfusun %10’u buraya gelse Yalova ihya olur. Ama bu güzellikler tanıtmamız lazım. Yine Yat Turizmi açısından Yalova’da çok büyük bir proje gerçekleştirildi. Süren Tersane alanının bitirilmesi ile büyük bir istihdamın sağlanacağını da memnuniyetle belirtmek isterim” dedi.



GÜNDEMİ YALOVA’DA DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan Türkiye gündemine yönelik de bazı açıklamalar yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Doğan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında süre gelen ve ortaya atılan iddialarla gündemi sallayan söz düellosu konusunda konuştu. Hilton’un önünde ki yeşil alanın Kültür Vadisi olduğunu belirten Eroğlu bu alanda yapılaşmanın mümkün olamayacağını söyleyerek, “Başbakanımız gereğini söyledi zaten. Özellikle Hilton’un etrafını çok iyi bilirim. Hilton’un bulunduğu o alan gerçektende yeşil alan açısından çok önemli. Hiltonun hemen önünde İstanbul’un Kültür Vadisi var. Burada yapılaşma olamaz. Başbakanımız da burada böyle bir şeyin olamayacağını söylemiştir. Başka bir dönem olsaydı, bu konu başka şekilde olurdu. Ama başbakanımız gerçekten işin doğrusu neyse onu yapar. Baskıya boyun eğmez” dedi.
Ardından Bakan Eroğlu’na Afyon’daki suda da Arsenik tespit edilmesi sonrasında İzmir’le Afyon arasında yapılan uygulamanın farklı olduğu yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine ise, “Hiç bir ile farklı bir uygulama yapmıyoruz. Tüm illere aynı şekilde yaklaşıyoruz. Biz hangi ilin belediyesinin hangi partiden olduğuna bakmıyoruz. Buralarda insanlarımız yaşıyor. O nedenle bütün illere aynı gözle bakıyoruz. Türkiye’nin neresi olursa olsun bizim düşüncemize ve fikriyatımıza terstir. Hiç bir şekilde farklılık yapmayız. Politik davranmayız. Özellik ve karakterimize aykırıdır. Herkese eşit davranız ve herkese yardıma hazırız. Zaten dediğimiz de o. Nitekim İzmir’e ilk yardıma koşacak olanda benim Şu anda projeler kafamda ne yapacağımı biliyorum. Gördes Barajı’nı hızlandırdık. 59 milyon metre küp oradan su vereceğiz. DSİ Genel Müdürüme talimat verdim. Gördes Barajı’ndan İzmir’e su taşıyacak bu ishale hattının projelerine bizzat ben bakacağım dedim. Bir Bakan bir ishale hattının projesini kontrol edermi. Bunu hızlandırmak için kendim kontrol ediyorum. Bu en güzel yardım değilmidir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.