Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cem Vakfı Yalova Şubesi’nin Birlik Ve Dayanışma Yemeğine Yoğun Katılım

Cem Vakfı Yalova Şubesi tarafından Bahane Cafe& Restaurant’ta düzenlenen birlik ve dayanışma yemeği, siyasilerden ve üyelerden büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Cem Vakfı Yalova Şubesi’nin Birlik Ve Dayanışma Yemeğine Yoğun Katılım

Yemeğe Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Bestaş, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, Milliyet Hareket Partisi Yalova Milletvekili Adayları Yusuf Bıyıklı ve Cumhur Ümit Serpen, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş da katıldı.



“CEM VAKFI OLARAK SİYASETİN DIŞINDA DURUYORUZ”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Sinan Giray; “Öncelikle yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle son zamanlar gündemde olan birkaç konuya değinmek istiyorum. Önümüzde siyasi bir seçim olacak. Biz Cem Vakfı olarak genel merkezin talimatı üzerine siyasetin dışında duruyoruz. Ama genel anlamda talep ve isteklerimiz var. Zaman zaman siyasi parti temsilcileri bizleri ziyaret ettiklerinde özellikle alevilerin istemleri doğrultusunda bazı söylemlerimiz olduğunda, sanki anlaşmışlar gibi hepsinin söylemleri aynı şekilde oluyor. Aleviler iyi insanlardır, gelenekçilerdir gibi. Ama partiler aday gösterirken alevi adaylara yer vermiyorlar. Bizler hep beraber bu ülkede yaşıyoruz. Vergimizi hep beraber veriyoruz. Askere hep beraber gidiyoruz. Savaş olduğunda hep beraber savaşıyoruz. Bizler hepimiz bu ülkenin asli evlatlarıyız. Dolayısıyla bu ülkenin yönetiminde de hepimizin ortak olması lazım. Beraber yönetip, birbirimizi dışlamamamız lazım. Bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Zaman zaman da adaylardan birisi alevi olduğunda, ‘Bu alevi aday’ imaları oluyor. Alevi aday olmak çok önemli bir ayrıcalık. Alevi olmak da diğer mezhepler gibi çok önemli bir inançtır. Aleviler çok iyi bilinmiyor. Alevi bir vatandaş da bildiği halde topluma düzgün bir şekilde lanse edemiyor. Aleviler, Allah’ın birliğine inanan, Hz. Muhammed’i onun resulü gören ve Hz. Muhammed’in ehlibeyiti olan Hz. Ali’yi seven insanlar. Kimdir Hz. Ali? Peygamber efendimizin amcasının oğlu. Peygamber efendimizin peygamberliğini ilk benimseyen insan. Hz. Ali’nin en önemli özelliklerinden biriside haksızlığın karşısında direnmesidir. Bizler 1995 yılında Yalova’da kurulduk. Hiç ayrım yapmaksızın kamu kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek kendimizi anlattık. Aslında kendimizi anlatırken inanın üzülüyorum. Neyi anlatıyoruz? Acaba biz mi kendimizi anlatmamız lazım. Yıllardır bu ülkede birileri hepimizin verdiği vergilerden maaşlarını alıyorlar. Bu konu onların görevidir. Bunları birisinin anlatması, toplumu aydınlatması lazım. Yapmış olduğum ziyaretlerde şunu görüyorum, inanın vatandaşlarımızın çoğu aleviliğin ne olduğunu bilmiyor. Sünni vatandaşlarımızın bilmediği gibi, alevilerin içerisindede bilmeyenler var. Onlarda farklı anlatımlar içerisindeler. Yapılması gereken kolkola girmek birbirimizle samimi ve bir olmaktır” dedi.

Sinan Giray’ın ardından konuşma yapan Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır; “Genel merkez ve genel başkan adına hepinize selamlar sunuyorum. Bizler alevi inançlı insanlar olarak bu ülkede fazla bir şey istemiyoruz. Bir toplantıda AB Parlamentosundan bir üye, Milli Eğitim Bakanımızın yanında ‘İnsan hakları en temel özgürlüklerden birisi olduğu ve sizlerde hükümet olarak bunu yapmak zorunda olduğunuz halde, bu kadar da isteniyorken yapmıyorsunuz. Bunu ben anlamıyorum’ demişti. Biz anayasamızın 10. maddesinde mevcut olan cins, felsefi düşünce, dini inançları nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulamaz, yasalar önünde eşittir ifadesinin uygulanmasını istiyoruz. Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 9. maddesinde yer alan ifadelerin uygulanmasını istiyoruz. Genel bütçeden pay verilmesini istiyoruz. Bu bir ayrıcalık değildir. Bu bir haktır çünkü genel bütçe dediğimiz bu ülkede yaşayan herkesin verdiği vergilerle oluşan bütçedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan ödenekten alevilik inancı için de pay ayrılmasını istiyoruz. 2011 yılı içerisinde katma bütçelerle 6-7 milyar dolarlara varan bir rakam. Bu bütçe de az bir bütçe değil” diye konuştu.



“İNSANIMIZ SADECE HİZMET YARIŞI İÇİN ADAYLARI KIYASLAYACAK”

Gecede söz alan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise konuşmasında şu konulara değindi; “Öncelikli olarak bu akşam eğlenceli geçmesini diliyorum. Sinan Giray’ın söylediği bir şeyi çok önemsiyorum. Türkiye’nin gerçek anlamda hizmete yönelik, siyasetin gerçek anlamda kurumsallaşması ve demokrasinin tam anlamıyla yerleşebilmesi için bir şeyin tamamlanması gerekiyor. O da insanların bireyseller olarak ister kültür tabanlı, ister inanç tabanlı bir takım taleplerini siyaset aracılığıyla talep eden noktadan çıkmış olması gerekir. Artık Türkiye’de yaşayan 73 milyon vatandaştan hiçbirinin inanç veya başka bir nedenle siyaseti kullanmadığı gün gerçek demokratik yapıya kavuştuğumuz gün olacaktır. Böyle olmadığı sürece insanlar bu taleplerini siyasetle talep etmek zorunda hissediyor. Siyasette acaba adayların arasında alevi var mı? diye bakar noktaya geliyor. İşte bu tamamlandığı zaman insanımız buna bakmayacak. İnsanımız sadece hizmet yarışı için adayları kıyaslayacak. Türkiye bunu inanıyorumki aşacaktır. Türkiye gerçek bir demokratik yapıya kavuşacaktır diye düşünüyorum. Bunun kadar yanlış bir şey olamaz. Niye ben seçecek olacağım yöneticinin kimliğine bakayım. Türk müdür, kürt müdür, sünni ya da alevi mi diye bakayım. Ama şuanda insanlar böyle bir mecburiyet hissediyor.”

Gece, Cem Vakfı Yalova Şubesi üyeleri tarafından hazırlanan müzik grubunun konseriyle devam etti. Gecede; Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Cem Vakfı Yalova Şube Yöneticisi Sebahat Bektaşoğlu ile Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a, Cem Vakfı Yalova Şubesi’ne desteklerinden dolayı plaket verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.