Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Suyu Projesinde Çalışmalar Başladı

Yalova'ya içme suyu sağlayan Gökçe Barajı'na Kurtköy Deresinden ilave su taşıyacak olan 7.2 kilometrelik hattın çalışmalarına başlandı. Çalışmaların Eylül ayı başında tamamlanması ve baraja su basılmaya başlanması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Can Suyu Projesinde Çalışmalar Başladı

Gökçe Barajında kuraklığa bağlı olarak su seviyesinin her geçen gün azalması ve şehrin susuzluk ile burun buruna gelmesi nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Kurtköy Deresinden Gökçe Barajı'na can suyu projesi başlatıldı. Kurtköy Deresi'nin suyu baraja kadar uzanan 7.2 kilometrelik bir boru hattı ile taşınacak. 15 gün önce başlayan çalışmalar hızla ilerliyor. Bu kapsamda Gökçe Barajı'ndan startı verilen hattın şu ana kadar 2 kilometrelik bölüm tamamlandı. Kurtköy Deresine kadar uzanacak ve buradan suyu kendi cazibesi ile baraja kadar taşıyacak olan hattın Eylül ayı başına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Öte yandan barajda derin deşarj kuyularının çalışmaları da sürüyor. Bu kuyularda yer altı sularını baraja aktararak mevcut kuraklığa karşı kenti susuz kalmaktan korumayı amaçlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.