Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram Mesajları

Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yapan seçilmişler ve siyasi parti temsilcileri halkın bayramını kutladılar.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Bayram Mesajları

Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;



Yalova Valisi Esengül Civelek

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın arttığı özel günlerimizden biri olan Kurban Bayramını, tüm vatandaşlarımın sağlık, huzur ve mutluluk içinde geçirmelerini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.



Yalova Milletvekili Ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce

Birlik olmaya, dayanışma ve paylaşmaya en çok ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz. Bir taraftan bölücü terör örgütünün saldırıları sonucunda şehit olan asker ve polislerimizin diğer yandan Van’da yaşanan depremin aramızdan ayırdığı yurttaşlarımızın acılarını yaşıyoruz.
İşte böyle bir dönemde birlik olmanın, üzüntü ve sevinci paylaşmanın, kardeşliği pekiştirmenin simgesi olan Kurban Bayramını kutlayacağız.
Hem ülkemizde hemde İslam dünyasında yaşanan olaylardan dolayı belki bayramımız sevinç ve mutluluk içinde kutlanan bir bayram olmayacak, tersine kaygılarımızın, tedirginliklerimizin yükseldiği bir bayram olacaktır. Buna rağmen günlük hayatın bizlere zaman zaman unutturduğu, değerleri yeniden hatırlatan, karşılıklı sevgi ve saygının öne çıktığı, dargınlıkların, düşmanlıkların bir kenara bırakılarak dostluklara yönelmenin çoğaldığı günler olması nedeniyle umutlarımızın geleceğe taşınacağı günler olacağına inanıyorum.
Bu duygularla tüm hemşerilerimin, İslam dünyasının bayramını kutluyor, iyiliklerin ve güzelliklerin çoğaldığı günler olmasını diliyorum.



AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun

Bayramlar hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşliğin en büyük nişanesidir. Hoşgörü ve beraberliğimizin en fazla öne çıktığı zamanlar olan bayramları fırsat bilip, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın her zaman önceliğimiz ve hayatımıza yön veren en önemli unsurlar olması hususunda hassasiyet göstermemiz gerekmektedir.
Millet olarak dayanışma ve yardımlaşma yönümüzün çok güçlü olduğuna, tek yürek haline gelebildiğimize tarih birçok kez şahit olmuştur. Ve Kurban Bayramı vesilesi ile de 23 Ekim’de Van’da meydana gelen depremde yara alan vatandaşlarımız için gün berberlik, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Depremin olduğu günden beri devletimiz başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm birimleri ile harekete geçmiştir. Milletimiz tek yürek olmuş ve birkaç saat içerisinde hem maddi hem de manevi olarak Van halkının yanda olmuştur. Yalova halkı olarak bizler de depremin acısını iyi biliriz. Van’ın yaralarının sarılması için tüm Yalova olarak bizlerin de elini uzatmanın vaktidir.
Van’daki depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, vatanımız uğruna canları pahasına mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize ve polislerimize, tüm ecdadımıza Allah’tan rahmet dilerken, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile tüm milletimizin Kurban Bayramını bir kez daha kutluyor, Yalova’mıza, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.




Rektör Prof.Dr.M. Niyazi Eruslu’nun Kurban Bayramı Mesajı

Saygıdeğer Yalova Üniversitesi Akademik ve İdari Kadrosu,
Sevgili Öğrencilerim,
Kıymetli Yalovalılar,

İslam âleminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı'nı kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Umutların yeşerdiği, iyiliklerin filizlendiği, dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı bayram günlerini en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bu bayramı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Komşularımızı, akrabalarımızı, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesizleri, fakirleri ziyaret ederek onlara sevgimizi göstermeli ve Kurban Bayramı'nın anlamına uygun yardımlarda bulunmalıyız. Yüce dinimizin en anlamlı bayramında kırgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı geride bırakarak hoşgörü ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Bu duygularla Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa, İslam alemine ve ülkemize sağlık, huzur ve başarı getirmesini diliyorum. Yalova Üniversitesi Ailesi’nin ve Yalovalıların Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum.



Ak Parti Yalova İl Başkanı Mazhar Aydın

Milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin daha da pekiştiği, sevginin, şefkatin arttığı , insani duygularımızın doruğa ulaştığı Kurban Bayramına erişmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlarımız milletimiz için gerçekten kaynaşma fırsatı olmaktadır. Günlük hayatın içerisinden sıyrılıp , sevdiklerimizle birlikte küçük büyük herkese iyi dileklerimizle yaklaşmanın, hoşgörünün hakim olduğu bayramlarımızın yaşamımızda apayrı bir yeri vardır.Bu bayramda annelerimizi, babalarımızı, büyüklerimizi ve özellikle kimsesizlerimizi, gazilerimizi ve onların yetimlerini asla unutmayalım.

Hatıralarımızdaki çocukluk günlerimizdeki eski bayramlarımızı şimdinin büyükleri olarak küçüklerimizle paylaşmak güzel. Uzak yakın tüm yakınlarımızla bir araya gelip hasbihal edebilmek, onlarla aynı bayram sofrasını paylaşmak, kısaca insan olmanın verdiği hoşgörü ikliminde bir arada daha güzel yarınlara kavuşacağız. Bütün bunları içerisinde barındıran bayramlarımız milli birlik ve beraberliğimizin adeta göstergesidir.

Van ilinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında bir kez daha milletimiz birlik ve beraberliğini tazeleyerek , tek yürek haline gelerek o acılı ve sıkıntılı günler paylaşıldı. Halen yardım kampanyaları ile kışın zor günlerini onlarla paylaşıyoruz. Şefkat ve merhamet iklimi içerisinde asil milletimiz gelişmesini ve ilerlemesini sürdürerek daha güzel yarınlar için çalışmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Yalovalı hemşehrilerimin ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik eder, teşkilatım adına sağlık ve mutluluklar dilerim.



Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Cemil Fitoz

Hüznümüzü ve acımızı paylaştığımız şu günlerde birlik ve beraberlik dolu, sevdiklerinizle beraber sağlık ve huzur içinde bir bayram geçirmenizi diliyor, bütün yurttaşlarımızın Kurban bayramını kutluyorum.



Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Celâl Korkmaz

Ortak inanç ve geleneklerin, sevinç ve tasaların yüz yıllara uzanan köklü kültür havuzlarında, aynı yürek titreşimleriyle paylaşıldığı coğrafyalar ve toplumlar, işte o 'bölünmez bütünlük' denilen tarihsel olgunun erdemini taşırlar. O kutlu erdeme bugün de inancımız tamdır.
Van ilimizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah (c.c.)’dan rahmet, yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza sabır temenni ederiz. Bu felaket göstermiştir ki; tüm kışkırtmalara rağmen milletimiz doğusu ile batısı ile, lazı, türkü, kürdü ile daima bir ve bir aradadır. Ve elbette bu birlikteliğe çok yönlü olarak her türlü sıkıntılarımızdan kurtulmak için, her zamankinden fazla ihtiyacımız var.
Kurban; yardımlaşma duygumuzu pekiştiren, imânî, insanî ve ahlaki bir ibadettir. Aziz Milletimizin Mübarek Kurban Bayramını, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni ve adil bir dünyanın kurulacağına olan inancımızı, kararlılığımızı ve azmimizi hatırlatarak kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.



Demokrat Parti İl Başkanı Fahri Özkaya


Toplumsal dayanışmayı pekiştiren değerlerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban bayramını daha milletçe birlik, beraberlik ve huzur içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşamımızda müstesna bir yeri bulunan bayramlar, sevinç ve mutluluk, yardımlaşma ve dayanışma, sevgi günleridir. Bu günleri fırsat bilerek hoşgörü ve uzlaşmayı bir yaşam biçimi olarak benimsemeli, bir birimize her zaman sevgi ve saygıyla yaklaşabilme olgunluğunu gösterebilmeliyiz. Bu günlerde ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayram coşkusunu onlara da yaşatmalıyız. Millet olmayı, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı, aynı ruh ve gönül ikliminde yaşamanın anlamını ve zenginliğini hepimiz en çok bayram günlerinde hissederiz.Ülkemiz, bu muhteşem toplumsal dokusuyla, zengin değerleri ve birikimiyle, dünyanın en saygın ülkelerinden biri olma yolunda kararlı adımlarla yürümektedir. Bu süreçte bizlere, hepimize düşen görev, çalışmak, daha çok çalışmaktır. Bu duygular içersinde Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. “



Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ

Ülkemiz oldukça zor ve sıkıntılı günlerden geçiyor. Bir yanda yüreklerimizi dağlayan, halkımıza büyük üzüntü yaşatan Mehmetçiğimize, polisimize, vatandaşlarımıza yönelik hain terör saldırıları; diğer yanda ise Van’da yaşanan, yüzlerce insanımızın hayatını kaybetmesine yol açan deprem felaketi kalplerimizde derin yaralar bıraktı.
Bu üzücü hadiselerin hemen arkasından gelen Cumhuriyet Bayramı ile en yüce gururumuzun 88. Yıldönümünü yaşadık. Şimdi ise tüm İslam alemi olarak mübarek Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz.
Düşmanların barıştığı, dostlukların pekiştiği, birlik, beraberlik ve huzurun daha da arttığı mübarek bayram günleri yaşanan bu üzücü hadiselerin arkasından daha da bir anlam kazandı.
Tüm bu düşüncelerle tüm Yalova ve Çiftlikköy halkının mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, vatandaşlarımızın sağlık, huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum



Altınova Belediye Başkanı Metin Oral

Kurban kelimesinin ‘yakınlaşma’ anlamına geldiğini ifade eden Başkan Dr. Metin Oral, “Demek ki, Kurban Bayramları, bizleri birbirimize ve Yüce Allah’a manen yaklaştırıyor. Ayrıca Kurban Bayramları dünyanın en büyük sosyal yardım projesi olarak insanlığın önünde büyük bir ışık tutuyor. Kurban etinin paylaşımındaki hak ve adalet dahi başlı başına günümüz insanı için önemli bir örnek teşkil etmekte, kaybolan insanî değerlere vurgu yapmaktadır” dedi.
Başkan Oral, Kurban Bayramı’nın manevi olduğu kadar maddi bir ibadet olduğunu söyleyerek, “Kurban, bizi kibirden ve ona bağlı yanılgılardan uzaklaştırır. İnsanlığımızın özünü kavramaya yaklaştırır. Bu kutsal görevi yerine getirirken, özellikle hayvanlara çile çektirecek, çirkin görüntüler oluşturacak ortamlardan herkesin kaçınmasını temenni ediyorum.



CHP Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı Başar Şahin

Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz; sevinçlerimizi, mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, herkesin kurban bayramını kutluyor, sağlık,huzur ve esenlikler diliyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.