Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batıdan Doğuya Dayanışma Örneği

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen özel kalem müdürleri, 3 kamyon erzak ve giyim eşyasını, Mardin’de ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların yüzlerini güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Batıdan Doğuya Dayanışma Örneği

Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu’nun organizasyonuyla sosyal sorumluluk projesinin ilki Mardin’de düzenlendi.

Türkiye genelinde geçen yıl kurulan Özel Kalem Müdürleri Platformu üyeleri, Mardin’de gıda, erzak ve giyim yardımında bulundu.
Özel Kalem Müdürleri Platformu, ilk olarak Mardin Merkeze bağlı Eski Kale Köyü’nde erzak paketi, 7 bin giysi ve birçok kırtasiye malzemelerini dar gelirli ailelere dağıttı. Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Çırak’ın da katıldığı sosyal sorumluluk projesi, bölge halkının takdirini kazandı.

Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Çırak, Türkiye’nin farklı noktalarından gelen Özel Kalem Müdürleri ile sosyal sorumluluk projenin startını Mardin’de vermek istediklerini söyledi. Çırak, oldukça önemli ve vizyon gerektiren bir görevi yerine getirmenin bilinciyle, insana hizmette sınır tanımayan bir anlayışın uygulayıcıları olarak, geceli gündüzlü çalışmanın gayretinde olduklarını en büyük hedeflerinin doğu ve batı kardeşliğini pekiştirmek olduğunu ifade etti.

Sosyal sorumluluk projesinin ilk ayağını Mardin’den başlattıklarını bu yardımların ve kardeşliğin pekiştirilmesi için ziyaretlerin bir gelenek haline getirilmesini arzu ettiklerini kaydeden Orhan Çırak, şöyle konuştu "Geçtiğimiz yıl kurulan Özel Kalem Müdürleri Platformu daha önceki dönemlerde eğitim programlarına önem vermişti. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Ama bununla kalmayacağımızı düşündük. Bu yıl sosyal sorumluluk projelerini başlattık. İlkini Mardin’den başlatmaya uygun gördük. Bugün burada; Yalova, İstanbul, Bursa, Sakarya ve bir çok ilden, kısacası Türkiye’nin dört bir yanından özel kalem müdür arkadaşımız var.

Mardin’in çeşitli köylerinde erzak dağıtımı yaptık. 3 kamyonla bine yakın erzak paketi 7 bine yakın giysi ve birçok kırtasiye malzemeleri ile Mardin’deydik. Mardin’de; doğu ile batının kardeşliğini de vurgulamak istiyoruz. Her zaman bir olduğumuzu birlik olduğumuzu göstermek istiyoruz. Hem coğrafik nedenlerle olsun, hem farklı konjektörel sebeplerden olsun zor durumda olan Türk vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için Mardin’de yardımlarda bulunduk. Mardin’deki ihtiyaç sahibi ailelerin dertleriyle dertlendiğimizi gösterdik. Bu tür sosyal sorumluluk projelerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Bu yıl Mardin oldu, önümüzdeki yıl belki farklı bir yer olacak. Şunu herkes çok iyi bilsin ki; bizim için Türkiye’nin her tarafı birdir. Bu birlikteliğimizi ilelebet sürdürmemiz gerekiyor. Bu anlamda elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekir. Biz; Özel Kalem Müdürleri Platformu olarak, bunun için küçük bir başlangıç olarak yaptık, bundan sonrada inşallah devam edeceğiz."
Yardımlardan dolayı Eski Kale Köyü sakinleri de platform üyelerine, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dua ederek teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.