Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkandan Mantolama Uyarısı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Mahmut Renkler, mantolama çalışmaları konusunda uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Başkandan Mantolama Uyarısı

Renkler, yaptığı açıklamada son dönemlerde birçok yerde mantolama çalışması yapıldığına dikkat çekti. Renkler, “Bu mantolamayı yaparken vatandaşlar anladığım kadarıyla enerji kimlik belgesi alabilmek amacıyla yapıyor. Bu yapılan mantolamaların gerçek anlamda enerji kimlik belgesine hitap edip etmeyeceği konusunda ciddi şüphelerimiz var” dedi.

İleride, yapılan bu mantolama çalışmalarının sıkıntı yaratabileceğini kaydeden Renkler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önüne gelen ‘ben mantolama yapıyorum’ diyor. Uygun olup olmadığı belli olmayan maddelerle dış cephede kaplamalar yapılıyor. ‘Ben binama mantolama yaptırdım ileride enerji kimlik belgesi yönünde sorunum olmaz’ diyorlar. Eğer bunu bu şekilde düşünüyorlarsa yanlış düşünüyorlar. Bir mantolamanın binanın gerçek manada ısı yalıtımını sağlayıp sağlamadığını bilmek lazım. Öncelikle enerji kimlik belgesi kuruluşlarına test yaptırsınlar daha sonra gerçek manada denetletsinler.”

Bu hususlara dikkat etmeyenlerin bir daha enerji kimlik belgesi için para harcayabileceğini sözlerine ekleyen Renkler, “Bu mantolamalar sakıncalı. Bu malzemelerin kimileri yanabilme özelliğine sahip. Bu yönden sakıncalı. Neyi nereye yaptıklarını çok rahat göremiyorsunuz. Olası bir depremde binanın hasarı görmeyi engelliyor. Gerçek manada ısı yalıtımı için yapıyorlarsa test ettirsinler. İkinci masraftan korunmuş olurlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.