Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesirli Balıkçılar Yalova'yı Mesken Tuttu

Balıkesirli balıkçılar Yalova sahillerini mesken tuttu. Çınarcık ve Yalova arsında ağ atan yaklaşık 30 gırgır avladıkları tonlarca balığı ise Yalova'da bir balık mezatı olmadığı için İstanbul'a götürmek zorunda kalıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Balıkesirli Balıkçılar Yalova'yı Mesken Tuttu

Balık avı sezonunun başlaması ile birlikte denize açılan tekneler ağlarını serin sulara saldı. Bu kapsamda Balıkesir'den gelen yaklaşık 30 gırgırlık filo ise Yalova sahillerini mesken tuttu. Çınarcık Yalova arasında Sardalya, İstavrit ve Hamsi avlayan balıkçılar günde yaklaşık 20 ton balık çekiyor. Ancak Yalova'da bir balık hali bulunmadığından dolayı ise avlanan balıkları İstanbul'a götürerek burada satıyorlar.

Yaşanan durumun Yalova açısından bir balık halinin ne denli önemli olduğunu daha net olarak gözler önüne serdiğini dile getiren Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, "Yalova'da yıllardır dile getirdiğimiz balık hali kurulabilmiş olsaydı avlanan tonlarca balık buradan karaya çıkacak ve satılacaktı. Yine bu filoda bulunan yaklaşık bin 200 kişilik personel de Yalova'da karaya çıkacak bu da ilin ekonomisine bir hareketlilik sağlayacaktı. Ancak bu hal bir türlü kurulamadı.



Kestane Karası'ndan Beklenti Yüksek

Önümüzdeki günlerde beklenen bazı fırtınaların ise balıkları etkilediğinden avın daha kolay olduğunu dile getiren Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, "Her yıl esen ve Kestane Karası olarak adlandırılan fırtına da balıklar etkileniyor ve aynı noktaya toplanmalarına neden oluyor. Hal böyle olunca da bu zamanlarda balık avı daha kolay oluyor. 25 Eylül gibi başlamasını beklediğimiz fırtına da avlanacak balık miktarından beklentimiz büyük" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.