Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balık Avı Yasağı 15 Nisan'da Başlıyor

Türkiye'nin dört denizinde balık avı yasağı 15 Nisan'da başlayacak ve 1 Eylül'e kadar sürecek. Bu süre boyunca endüstriyel gırgır tekneleri av yapamayacak, ancak küçük teknelerle avlanan geleneksel balıkçılar denizlerde faaliyet gösterebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Balık Avı Yasağı 15 Nisan'da Başlıyor

1 Eylül 2023 tarihinde başlayan Balık avı sezonu 15 Nisan 2024 tarihi itibarı ile yeniden başlayacak. Balıkçılar bu süre içerisinde balık avı gerçekleştiremezken kıyı balıkçılığına ise izin verilecek. 2023-2024 balık avı sezonunda en çok avlanan balık palamut olurken, hamsi ve istavrit gibi mutfakların vazgeçilmezleri tezgâhlara çok az geldi. Balıkçılar bu av sezonunda aradıklarını bulamadıklarını ve balığın az olması nedeniyle balık fiyatlarının da bir türlü düşmediğini dile getirdiler.

Balıkçı Esnafı Sezonu Değerlendirdi

Balıkçı esnafları, "Bu sezon bizim için çok zor geçti. Hamsi ve istavrit gibi balıklar azaldı, bu da fiyatların artmasına neden oldu. Balıkçı esnafı olarak zor geçindik. Balık sezonu başlamadan bitti" dediler.

Ağ ve Tekne Bakımları Başlayacak

Balık avı yasağının başlaması ile birlikte ağ ve tekne bakımlarına başlayacaklarını dile getiren balıkçı esnafı, 1 Eylüle kadar geçecek bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek bir sonraki sezona hazırlık yapacaklarının altını çizdiler.

Yasağın Amacı

Balık avı yasağının, balık stoklarının korunması ve nesillerinin devamlılığının sağlamak amacı ile uygulnıyor. Yasak süresince balıkların üreme ve büyümesi için uygun ortam sağlanmış oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.