Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlıktan 5 Projeye Onay

Yalova'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında belirlenerek bakanlığa sunulan 5 projeye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onay çıktı. Projelere %50 hibe desteği verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Bakanlıktan 5 Projeye Onay

Yalova'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında %50 hibe desteği garantili programa başvuru yapan projeler arasından İl Proje Yürütme Birimince seçilen 5 proje Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlıkta gerçekleştirilen incelemelerde 5 proje de desteklenmeye değer bulunarak onaylandı. Buna göre Zeytinyağı Tesisi Kapasite Arttırım Projesi, 21 bin 300 Ton Kapasiteli Soğuk Hava Deposu Projesi, Et-Se Et İşleme Ve Paketleme Tesisi Projesi, Tohum İşleme Ve Paketleme Tesisi Projesi ve 535 Başlık Süt Verimine Yönelik Koyun Yetiştiriciliği Projesi'ne %50 hibe desteği verilecek.

Bugüne kadar il genelinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına bağlı olarak yapılan desteklemeler ve yatırımlar hakkında bilgi veren Yalova Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, " Yatırımcılar projelerini en geç 01.12.2013 tarihine kadar tamamlayacaklardır.

2006 yılından bu yana uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Yalova genelinde 24 proje desteklendi. Bu projelerle 220 kişiye istihdam sağlandı. Yatırımlar içinse 4 milyon 130 bin TL hibe ödemesi gerçekleştirildi.

Uygulanacak olan 5 proje ile birlikte İlimizde uygulanan proje sayısı 29’a çıkacak. İstihdam 43 kişi artışla 263 kişiye yükselecek. Hibe ödemelerinde de hatırı sayılır bir artış gerçekleşecek ve gerçekleşecek 1 milyon 165 bin 725,00 TL sonrasında ildeki hibe ödemesi tutarı 5 milyon 295 bin 725 TL'ye çıkacak" dedi.

Bakanlıktan onay alan 5 proje arasından ilk sözleşme ise Zeytinyağı Tesisi Kapasite Artırım Projesi için imzalandı. Sözleşmeye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ve Tümerler Gıda İnşaat Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Müdürü Hadi Tümer imza koydular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.