Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avar, “Çileye Döndü”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yalova Belediye Meclisi Grubu Başkan Vekili Mehmet Kasım Avar, “Belediyenin kazıları çileye dönüştü” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

AKP Yalova Belediye Meclisi Grubu Başkan Vekili Mehmet Kasım Avar açıklamasında, “Yalova’da, özellikle ana arterlerde, Yalova Belediyesi tarafından yapılan kazı çalışmalarının, halkımız için bitmek bilmeyen bir eziyete dönüştüğünü gözlemliyoruz.

Çok uzun süredir, kazılı yollar trafiğe açılmamakta, kazı ve yapım çalışmaları arasındaki koordinasyon eksikliğinin faturasını, Yalova halkı en ağır şekilde ödemektedir. Yalova düzensizliğin kargaşanın ve pisliğin hâkim olduğu, sağlıksız bir şehir haline getirilmiştir.
Kenti ve özellikle ulaşımı, engelliler için yaşanılabilir bir hale getirmek, Yalova Belediyesi’nin en önemli görev ve sorumluluklarından biri olmalıydı. Yapılan çalışmalarda gerekli tedbirlerin alınmaması sebebiyle, bırakın engellileri, engelli olmayan vatandaşlarımız için bile, şehir merkezi, ulaşımın mümkün olmadığı tuzaklarla dolu bir parkur görünümündedir.
Belediye başkanının seçimlerden önce müjdelediği gibi, Yalova’nın hakikaten çehresi değişmiştir.

Kapatılan yollarla ilgili, güvenlik ve sinyalizasyon işaretlerinin yetersizliği, ilk bakışta göze çarpmaktadır. Kapatılan yollarla ilgili, taşıtlara sunulan alternatif güzergâhlarda hiçbir ön çalışma yapılmamakta, trafikte, saatleri bulan kilitlenmeler yaşanmaktadır.
Şehir merkezine giren otobüs ve kamyonların İstanbul Caddesi’ne yönlendirilmesi ve bu yönlendirmeler esnasında, belediye ekiplerinin, araçların çift yönlü park etmeleriyle ilgili önceden bir tedbir almamaları, bu caddenin kilitlenmesine ve vatandaşın acil durumlar için bile ulaşımlarını sağlayamamalarına sebep olmaktadır.

Turizm şehri olmak yönünde adım adım ilerlemesi gereken Yalova, dışardan şehre gelenler için “acilen kaçıp kurtulmayı gerektiren bir kâbus” haline, belediye tarafından getirilmiştir.
Bütün bu tablo içerisinde, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin sessizliğine de hayretle izliyoruz. Sivil toplum, “kendine sahip çıkan toplum” demektir ve Yalova halkı, kendine reva görülenleri dikkatle değerlendirmelidir. Yalova şehri ve halkı, böylesine beceriksiz, basiretsiz ve vizyonsuz bir yönetimi hak etmemektedir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.