Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Çiçeği’ne Büyük İlgi

6. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nda en büyük ilgiyi gören çiçeklerden birisi ise halk arasında Atatürk Çiçeği olarak tanınan Euphorbia pulcherrima isimli çiçek oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Atatürk’ün en sevdiği çiçeklerden birisi olduğu bilinen bu çiçeğin en önemli özelliği ise karanlıkta kızaran yaprakları. Kırmızı ve yeşil renklere sahip yaprakları olan bitki vatandaşlar tarafından adeta kapışılıyor.

Akdoğa Çiçekçilik tarafından 6. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nda sergilenen ve halk arasında Atatürk Çiçeği olarak tanınan Euphorbia pulcherrima çift renkli yaprakları ile muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Atatürk’ün Kasımpatı çiçeği ile birlikte en sevdiği çiçek olduğunu söyledikten sonra adı Atatürk çiçeği olarak anılmaya başlayan bitki karanlık bir odada tutularak yapraklarının kızarması bekleniyor. Kırmızı üst yaprakları ve yeşil alt yaprakları olan bitki örneğine az rastlanan bir görünüme sahip. Güzel görünümüne rağmen çok mütevazi fiyatlarla alıcılara sunulan Atatürk Çiçeği’ni 6 YTL’den satın alabilmek mümkün oluyor.

Bu çiçeği alan vatandaşlara önerilerde bulunan Akdoğa Çiçekçilik yetkilileri, “Bu çiçek karanlıktan çıkarıldıktan sonra ışıkta bir süre daha çift renk özelliğini koruyor. Ardından tüm yaprakları yeşile dönüyor. Çiçeğin yeniden kırmızı yapraklara bürünmesini istiyorsak karanlık bir ortamda kalmasını sağlamak lazım. O nedenle bu çiçeği alanların bitkiyi karanlıkta tutmaları daha uygun olacaktır” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.