Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Aronya’yı Tüm Dünyaya Tanıtmamız Lazım”

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Aronya Buluşması’na Yürüyen Köşk ev sahipliği yaptı. Burada konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Aronya’nın tüm dünyaya tanıtılmasının gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Aronya’yı Tüm Dünyaya Tanıtmamız Lazım”

Yalova Tarım İl Müdürlüğü tarafından, “İpek Yolunda Bir Akşamüstü Molası” sloganı ile 2. Aronya Buluşması’nı gerçekleştirdi. Yürüyen Köşk’de gerçekleşen programa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya yaptı. Aronya’nın tanıtımın önemine vurgu yapan Vali Kaya, “Yalova’nın en güzel yerindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Yürüyen Köşk’ün önündeyiz. Yalova’nın birçok güzelliği var. Ama Yalova Aronya’sı son dönemde geliştirilmiş. Faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuş bir ürün. Biz bazı değerleri hazır bulduk ama Yalova’nın bu özel iklim şartlarında gelişen bu ürünü Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi. Sonra bunu Tarım Müdürlüğümüz çiftçilerimize anlattı, geliştirdi. Ve şu anda biz bu ürünü Türkiye ve Dünyaya pazarlama ayağı noktasındayız. Bunda birçok kurumumuzun emekleri var. Biz bu emeğin boşa gitmesini istemiyoruz. 2017 yılında başladığımız serüvenin tam da bam teline geldik. Şu anda bunu dünyaya tanıtabilirsek başarılı olacağız. Şu anda 150 ton ürünümüz var. Gelecek yılda 500 tona çıkma kapasitemiz var.” dedi.

“Elimizden gelen tüm desteği vereceğiz”
Vali Kaya’nın ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, Aronya üretimine ve tanıtımına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Tutuk konuşmasında, “Yalovamız bir markaya daha kavuştu. Biz de Yalova Valimizin riyasetinde hem üreticimizin hem de yatırımcıların yanında olacağız. Ayrıca bu ürünlerin pazarlaması noktasında da elimizden gelen ne varsa destek anlamında vereceğiz.” sözlerine yer verdi.

Aronya üreticilerine hibe müjdesi
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek de gecede söz aldı. Burada Aronya üreticilerine hibe desteği müjdesi veren Demiryürek, “Tarımsal Kalkınma Şubesini YTSO’nun birinci katında açacağız. Ekim Kasım ayları gibi 81 ille aynı anda Yalova’da da açılacak. Bu sayede Aronya üreticilerimize de destek vermiş olacağız. Burada yüzde 50, yüzde 70’lere varan hibeler sağlanacak. İlimizde süs bitkileri festivali yapma kararımız var ben Aronya festivalinin yapılması için de çalışma yapmamız gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

“Ciddi kaynak aktardık”
Programda son söz alan isim ise Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel oldu. Soygüzel konuşmasında, “Biz Yalova İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak Aronya’nın başarı hikayesinden başından beri yanında olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yalova’ya katma değeri ürünler kazandırmak adına yapılan çalışmalarda da başarılı olduğumuzu görüyoruz. Sayın valimizin ritasetinde Aronya üretimini hep destekledik. İl özel İdaresi bütçesinden de Aronya üretimine ciddi kaynaklar aktardık” dedi.
Aronya Pastası’nın da protokol mensupları tarafından birlikte kesildiği 2. Aronya Buluşması çeşitli sohbet ve etkinliklerle devam etti. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve beraberindekiler Aronya ile üretilen yiyecekleri de tadarak üreticilerle sohbet ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.