Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerikalı Mıchael Combs 43 Yıl Sonra Yeniden Askerlik Yaptığı Yalova'ya Geldi

Amerikalı Michael Combs eşi Alice ile birlikte 43 yıl önce askerlik yaptığı Yalova'ya gelerek 2 yıl oturduğu Kıbrıs Sokağı gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Ülkesine döndükten sonra Türkiye'yi hiç unutmadığını ve hep bir gün yeniden gelebilmeyi hayal ettiğini söyleyen Combs, "Türkiye çok güzel bir ülke. Türk insanı çok sıcak kanlı. Yeniden burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

Bugün Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı adı altındaki askeri tesislerin Amerikan Üssü olarak kullanıldığı yıllarda Yalova'da askerlik yapan ve iki yıl kent merkezindeki Süleymanbey Mahallesi Kıbrıs Sokak'ta oturan Amerikalı Michael Combs, 43 yıl aradan sonra yeniden Yalova'ya gelip, yaşadığı yerleri gezdi. 1964-1965 yılları arasında (o yıllarda Yalova il olmadığı için Karamürsel'e bağlı olan) Karamürsel Amerikan Üssü'nde asker olarak görev yaptığını söyleyen Combs, 2 yıl boyunca oturduğu Kıbrıs Sokağı'nda gezdi. Tatil için eşi Alice ile birlikte Türkiye'ye geldiklerini belirten Combs, "1964-1965 yılları arasında Karamürsel Askeri Üssü'nde askerlik yaptım. Bu süre boyunca Kıbrıs Sokak No: 28 adresindeki evde oturdum. Oturduğum ev Mustafa Özel'e aitti. Burada çok güzel anılarım vardı. Şimdi bu ev yıkılmış. Yerine yeni bir ev yapılmış. Kıbrıs Sokak'ta Yalova'da çok değişmiş. Benim zamanımda Yalova daha küçük bir yerdi. İnsanların çoğu sebze meyve yetiştirerek geçimini sağlardı. Değğişmeyen tek şey Türk insanının sıcak kanlılığı. Türk insanı çok sıcak kanlı. Ülkenizi ve sizleri çok seviyorum. 43 yıl boyunca hep bir gün yeniden Türkiye'ye gelebilmeyi hayal ettim. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

43 yıl sonra yeniden geldiği Kıbrıs Sokak'ta gezip 2 yıl yaşadığı evin yerine yapılan binanın önünde esnaflarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektiren 65 yaşındaki Michael Combs 22 yaşında ayrıldığı Yalova'dan bir kez daha ayrılırken, yeni dostlarına Türkçe, "Allah'a ısmarladık" demeyi de ihmal etmedi.

Michael Combs, Amerika'da Kaliforniya yakınlarındaki Gualala adlı şirin bir sahil kentinde yaşadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.