Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akyıldız’dan Açıklama

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız yazılı bir açıklama yaparak Emniyet Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

İlimiz Emniyet Müdürlüğü çalışmalarını zaman zaman raporlar hakkında duyuran Akyıldız’ın açıklaması şöyle; “Emniyet Teşkilatımız suç ve suçlularla mücadele ederken her türlü teknolojiyi kullanarak azami gayretle görev yapmaktadır. Suçla mücadele edilirken vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerine vermiş oldukları destek çok önemlidir. Bu bilinçle vatandaşlarımızdan gelen her türlü istek, şikayet ve ihbarlar anında değerlendirilmekte ve neticeye dönük çalışmalar yapılarak sonuçlandırılmaktadır.

Bizler bu görevi yaparken yapmış olduğumuz çalışmaların güzide basınımız tarafından dikkatli bir şekilde takip edildiğini bilmekteyiz. Bu da bizlere işimizde daha fazla dikkat ve imtina göstermemizi sağlamakta, yapılan faaliyetlerin daha başarılı neticeler vermesine sebep olmaktadır. Basınımız kolluk kuvvetinin yapmış olduğu faaliyetleri halkımıza duyurmanın en etkili yoludur.

Bu amaçla ilimizde meydana gelen olaylarla ilgili basınımızın bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulmuştur.
Yalova il ve ilçelerinde polis sorumluluk bölgesinde 01.01.2010 ile 31.05.2010 tarihleri arasında toplamda 1214 asayiş olayı meydana gelmiş, bu olaylara karıştıkları tespit edilen 1106 kişi yakalanmış, yine aynı dönem içersinde mahkemelerce haklarında arama kaydı bulunan 124 şahıs yakalanarak adli mercilere intikal ettirilmiş, ayrıca 280 kişiye Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılmıştır.

Yukarıda bahsedilen başarılı çalışmalara ilaveten İlimizde meydana gelen hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi amacıyla da Toplum Destekli Büro Amirliğimizce Ocak 2010 itibariyle “Hırsızı Kendi Elinle İçeriye Alma” projesi ile asayiş ve güvenliğin sağlanması amacıyla elde edilen görüntüleri değerlendirerek günlük yaşamı etkileyebilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin tedbirler geliştirmek ve geriye dönük kayıtları inceleyerek hukuki delillerin temin edilmesi amacıyla “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi” projesi tamamlanıp Mart 2010 itibariyle faaliyete geçirilmiş, meydana gelen olaylara anında müdahale etmek için oluşturulan mobil ekiplerimiz ve motosikletli timlerimiz sayesinde olaylara anında müdahale edilmekte olup; tüm olaylarda geçen yıllara göre azalma olduğu görülmüştür.
Yalova Emniyet Müdürlüğü personeli suçun önlenmesi ve suçla mücadele konusunda bugüne kadar ki göstermiş olduğu özveriyi göstermeye, suç ve suçlarla mücadelede vatandaşın huzurunu, can, mal güvenliğini, emniyet ve asayişini sağlamaya daha etkin bir şekilde devam edecektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.