Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağlatan Veda

Çiftlikköy’ün kardeş şehri Ukrayna’nın Chernomorsk kentinden gelen öğrencilerin uğurlanma töreninde duygusal anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Bir hafta süreyle Çiftlikköy, Yalova ve İstanbul’da temaslarda bulunan 15 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan 18 kişilik Kırım heyeti, ülkelerine döndü. Çiftlikköy ve Chernomorsky arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen organizasyona katılan ve bir hafta boyunca Çiftlikköylü ailelerin yanında kalan Ukraynalı öğrenciler, uğurlama töreninde gözyaşlarına hakim olamadı. Ukraynalı öğrenciler, kendilerini uğurlayan Türk aileler ile duygusal anlar yaşadı. İki kardeş şehrin öğrencileri de uzun süre birbirlerinden ayrılmakta zorlandı. Artık Türkiye’de de bir anne ve babaları olduğunu belirten Ukraynalı öğrenciler, “Buraya gelirken böylesi bir misafirperverlik ve yakın ilgi beklemiyorduk. Türk aileleri bizi burada bağırlarına bastı. Artık burada da bir anne babamız var” dediler.

Ukraynalı öğrenciler temaslarının son gününde Çiftlikköy’deki Atatürk Anadolu Lisesi ve G.S.D Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlköğretim Okulu’nu gezdi. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman’ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulunan heyet daha sonra ilçedeki okulları gezdi. Atatürk Anadolu Lisesi’ni gezen misafir heyet, Müdür Hamza Bayrak’tan okul ve eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Ukraynalı öğrenciler, okulun spor salonunda Türk öğrenciler ile birlikte basketbol ve voleybol oynadı.

Ukraynalı öğrenciler daha sonra da G.S.D Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlköğretim Okulu’nda Müdür Ali Karslı’dan bilgi aldı. Burada Türk öğrencilerle birlikte derse giren misafir öğrencilere Müdür Karslı tarafından Çiftlikköy’de üretilen lokum hediye edilirken okulun ana sınıfı öğrencileri konuklara şarkı söyleyerek hoş bir sürpriz yaşattılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.