Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afad’tan Kuklalı Afet Eğitimi

Yalova Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Termal ilçesinde ki okullarda gerçekleşen afet bilinçlendirme eğitimlerinde çocukların ilgisini çekmek ve eğitimin akılda kalıcı olmasını sağlamak için kukla kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Afad’tan Kuklalı Afet Eğitimi

Yalova AFAD Müdürlüğü okullarda afet eğitimleri vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Termal ilçesine giden Yalova AFAD eğitim görevlisi Emine Karagöz ve AFAD gönüllüleri ilçedeki okullarda eğitimler gerçekleştirildi. Eğitimlerde bu yıl değişik bir yöntem uygulandı. Belirli yaş guruplarının verilen bilgileri daha iyi anlamasını sağlamak adına, “Kukla” kullanıldı. Yalova AFAD eğitim görevlisi Emine Karagöz tarafından yönetilen kukla yardımı ile verilen eğitimi ilgiyle izleyen çocuklar eğlenirken bilgi edindiler. Çocukların ilgisini çekerek yapılan bu bilgilendirmenin daha akılda kalıcı olduğunu dile getiren öğretmenler ise çocukların eğitimi bu sayede başından sonuna kadar ilgiyle izlediklerini belirttiler.

Eğitimde çocuklar afetle ilgili sorularını da kuklaya yönelterek cevaplarını da ondan aldılar. Oldukça eğlendikleri gözlenen çocuklar bu sayede afet öncesi, anı ve sonrasında neler yapacaklarını da sıkılmadan öğrendiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.