Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adliye'de Kısıtla Alan Uygulaması Başladı

2012 yılında Yalova Adliyesi'nde çalışmalarına başlanan Mahkeme Yönetim Sistemi kapsamında Kısıtlı Alan uygulamasına geçildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Adliye'de Kısıtla Alan Uygulaması  Başladı

Türkiye'de belirlenen 21 Pilot il arasına dahil edilerek 2012 yılında Mahkeme Yönetim Sistemi çalışmalarına dahil edilen Yalova Adliyesi'nde Kısıtlı Alan uygulamasının startı verildi. Uygulama gereğince vatandaşlar bundan sonra savcı odası, adli kalem gibi bölümlere giremeyecekler. Vatandaşlar tüm işlemlerini adliyede 2 kata yerleştirilen Ön Bürolarda yapacaklar. Adliyede savcılarla görüşmek için ise önceden randevu alınması gerekecek. Kısıtlı alanlara sadece manyetik kartlar sayesinde girilebiliyor. Bu kartlar ise sadece randevusu olanlara verilecek.
Bir çok AB ülkesinde bu uygulamaya geçildi. Türkiye'de uygulamayı kendine entegre edebilmek adına 2012 yılında çalışmalara başlamış ve 21 pilot il belirlemişti. Bu zamandan beri süren çalışmalar neticesinde devreye giren Kısıtlı alan uygulaması adliyelerdeki çalışmaları da hızlandıracak. Zira bir çok birim vatandaşlardan gelen sorular nedeniyle asli işlerini yapmakta zorlanıyor ya da zaman kaybediyordu.
Uygulamaya vatandaşlarda olumlu yaklaştılar. Daha evvelden adliyelerde yaşanan karmaşaya vurgu yapan vatandaşlar, "Şimdi tüm işlemleri tek noktadan hallediyoruz. Elimizde evrakla kapı kapı dolaşma dönem kapandı. İşlemler eskiye oranla daha da hızlı yürüyor" diye konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.