Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

81 İlin Ağaçlarından Bonsai Koleksiyonu Oluşturulacak

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel 81 ile özgü ağaçların bonsailerinden oluşacak bir, “Memleket Bahçesi” oluşturmak adına çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
81 İlin Ağaçlarından Bonsai Koleksiyonu Oluşturulacak

Yalova hafta sonu açılan Bonsai Bahçesi’nin ardından çok önemli bir koleksiyon daha oluşturmak adına düğmeye bastı. Bu anlamda ilk kez konuşan Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel 81 ilde yetişen ve o ile özgü olan ağaçlar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden getirilecek özel ağaçların bonsailerinin yapılacağını ifade etti. Bu bonsailerden oluşacak olan koleksiyona ve yer alacağı noktaya ise, “Memleket Bahçesi” adı verilecek. Dünyada sadece bir ülkenin ağaçlarından oluşan bir bonsai koleksiyonunun olmadığını dile getiren Soygüzel, “Açılışa Park Bahçeler Dair Başkanı geldi. Bizim aklımızdan geçirdiğimiz bir projemiz var. Bu projeyi ona aktarma imkanı da bulduk. Türkiye’nin 81 ili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne özgü birer ağaç belirlenecek. Bu ağaçların Bonsaileri yapılacak. Açılışa Park Bahçeler Dair Başkanımız bu projeyi çok beğendi. Hatta buna vereceğimiz adı da bizzat o koydu. 81 ilden ve Kıbrıstan gelecek özel ağaç türlerinin yer alacağı Bonsai Bahçesi’ne “Memleket Bahçesi’ adı verilecek.” diye konuştu.

“İlk sergi Cumhurbaşkanlığında düzenlenecek”
Ağaç çeşitliliği anlamında ülkemzi çok zengin bir yer. Her ilde neredeyse oraya özgü ağaçlar yer alıyor. Bu ağaçların bonsailerinden oluşacak Memleket Bahçesi de en az Bonsai Müzemiz kadar dikkat çekici bir yer olacak kanaatindeyim. Bununla ilgili daha şimdiden çalışmalara başladık. Elbette bu proje bugünden yarına olacak bir şey değil. Çünkü önce ağaç türlerini tespit edip ilimize getireceğiz ve burada Bonsai’ye dönüştüreceğiz. Bu da nereden baksanız 3-5 yıl aralığında bir zaman alacak. Bu Bonsai koleksiyonu oluşturulduğunda da Cumhurbaşkanlığında bir sergi düzenleyeceğiz. Hatta Bu koleksiyonu ülkedeki başka illerde de belirlenen tarihlerde sergileyebileceğiz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.