Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 Bin 300 Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Yalova Kurtköy’de fidan dikimi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
7 Bin 300 Fidan Toprakla Buluştu

Etkinlikte 7 bin 300 fidan dikilirken ilk fidanları Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk toprakla buluşturdu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hayata geçirilen, “Geleceğe Nefes” Ağaçlandırma Projesi kapsamında 81 ille eş zamanlı olarak saatler 11:00’i gösterdiğinde Yalova’da fidan dikimi gerçekleştirildi. Kurtköy Orman Envali deposunda oluşturulan alanda düzenlenen programa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, kurum müdürleri, kurum personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte Himalaya sediri, batı ladini, ıhlamur, defne ve fıstık çamı olmak üzere 7 bin 300 adet fidan dikildi. Etkinliğin ilk fidanlarını ise Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban ile Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel toprakla buluşturdu. Yılsonuna kadar il genelinde toplamda 367 bin adet fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Ülke genelinde ise 711 noktada toplam 5 milyon fidan toprakla buluşuyor. Yıl sonuna kadar ise 84 milyon için 3’er fidan olmak üzere, toplam 252 milyon fidan toprakla buluşacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen ve 2019 ile 2020 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ağaçlandırma seferberliğine geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da rekor sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.