Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

66 Yıldır Süren Gelenek Bu Yıl Da Bozulmadı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Lale Dere köyünde 66 yıldır süren gelenek bu yılda bozulmadı. Gerçekleştirilen pilav günü yoğun bir katılıma sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
66 Yıldır Süren Gelenek Bu Yıl Da Bozulmadı

Lale Dere köyünde her yıl düzenlenen geleneksel pilav günü bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Pilav gününe AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü de katıldı. Köylülerin ve misafirlerin bir araya geldiği pilav gününde, köy meydanında kurulan kazanlarda pişirilen pilavlar dağıtıldı. Pilav gününe katılanlar hem pilavın tadını çıkardı hem de sohbet etme imkanı buldu.

Pilav gününün açılış konuşmasını yapan Lale Dere Muhtarı Ömer Akar, 66 yıldır devam eden bir geleneğin parçası olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu söyledi. Akar, “Bu geleneği bizden önceki nesiller başlattı. Biz de devam ettiriyoruz. İnşallah bizden sonraki nesiller de devam ettirecek. Bu geleneği yaşatan ve yaşatan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Pilav gününe katılan AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol da köylülerin pilav gününü kutlayarak, onların sorunlarını dinlediler. Büyükgümüş, “Lale Dere köyümüzün geleneksel pilav gününde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu güzel geleneği sürdürdüğünüz için sizleri tebrik ediyoruz. Bizler geleneklerine sahip çıkan ve onları sonraki nesillere aktararak yaşatmayı önemseyen bir milletiz. 66 yıldır kuşaktan kuşağa aktarılan bu gelenekte bizlerin bir zenginliğidir” dediler.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinin de gerçekleştirildiği pilav gününde Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk de bir dua yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.