Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

50 Yıllık Bir Tarih Sona Eriyor

Bundan 50 yıl önce kurulan ve 2010 yılından sonra ise Yalova’yı Kitapevi konsepti ile tanıştıran, “Yalova Kitapevi” kapanıyor.  Kitabevinin sahibi olan Mustafa Aydın ise, çok zor olan bu kararı sağlık sorunları nedeni ile almak zorunda kaldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
50 Yıllık Bir Tarih Sona Eriyor

Yalova Kitapevi 1974 yılında kırtasiye ve kitapevi konsepti ile açıldı. O günden beri 50 yıldır Yalova halkına hizmet veren işletme 2010 yılında Yalova’nın ilk kitapevine dönüştü. Yalova’da okumayı sevenler için adeta tek adrese dönüşen Yalova Kitapevi düzenlenen imza günleri ile de ilin kültürel yaşamına önemli katkılar sundu. Yalova tarihinde her zaman önemli bir yeri olacak olan Yalova Kitapevi kapanma kararı aldı. Bu karar tüm Yalovalıları üzdü. 50 yıllık süreci özetleyen Yalova Kitapevi sahibi Mustafa Aydın, “Yalova Kitapevi 1974 yılında ilk kırtasiye ve kitap konsepti ile yola çıktı. Bir süre bu şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. 2010 yılına kadar da hep bu şekilde ticari hayatımızı devam ettirdik. 2010 yılında çok önemli bir karar alarak kırtasiye içini bırakarak tamamen kitapevi formatına dönülmesi kararı aldık. Yalova ile Kitapevi formatını tanıştırmak da bize nasip oldu. O tarihten bu güne kadar da ilimize bu anlamda hizmet ettik. “ dedi.

“Her zaman okumanın değerine inandım”
Vatandaşların özellikle de gençlerin okumasına çok büyük önem verdiğini dile getiren Aydın, “Ben her zaman okumanın çok değerli bir şey olduğuna inandım. Aslında 2010 yılında kararımda etkili olan şey de tam olarak buydu. Kalem yazar ve biter. Ama kalemin yazdığı kitap nesillerden nesillere aktarılır. Toplumun gelişiminde, ilerlemesinde kitaplar belirleyici bir rol üstlenmiştir. Ben insanlarımızın en çok da gençlerimizin kurulduğumuz günden beri kitap okumasına aracılık etmekten çok büyük mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.  

“Bu kararı almak hiç kolay olmadı”
Yalova Kitapevi’nin kapanma kararını almanın hiç de kolay olmadığını sözlerine ekleyen Aydın, “Ancak gelinen noktada 50 yıldır halkımıza Kitap okuma zevkini yaşatan Yalova Kitap Evi’nin macerasının sonuna geldik. Bu kararı almamızın temelinde ekonomik değil sağlık sorunları yatıyor. Ben sağlık sorunları yaşıyorum. Artık dinlenmem, tedavime ve kendime zaman ayırmam lazım. O nedenle de Yalova Kitap Evi’nin kapanması kararı aldım. Elbette bu kararı almak hiç de kolay olmadı. Ama aldığımız karar sonrasında halkımızın bize söyledikleri o güzel sözler Yalova Kitap Evi’nin Yalova halkını kalbinde nasıl bir yer edindiğini gözler önüne serdi.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.