Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Bin 500’ü Aşkın Yaşlıya Psikososyal Destek Verildi

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından pandeminin başladığı andan günümüze kadar 5 bin 500’ü aşkın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla, şehit yakınları ve gazilere psikososyal destek sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 07:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
5 Bin 500’ü Aşkın Yaşlıya Psikososyal Destek Verildi

Yalova Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Pandemi sürecinin etkilerini en aza indirebilmek maksadıyla 65 ve üzeri yaştaki kişiler ile şehit yakınları ve gazilere psikososyal destek hizmeti sunuluyor. COVID-19 virüsünün Türkiye’de görüldüğü tarihten bu yana verilmeye başlanan ve devamındaki süreçte yoğunlaşan hizmet kapsamında 13 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 2 bin, pandemi süreci boyunca ise toplam 5 bin 500’ü aşkın yaşlıya psikososyal destek verildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 ve üzeri yaştaki kişilerle şehit yakınları ve gazilere bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek, salgın süreciyle baş etme kapasitelerini güçlendirmek ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların yürütülmesi maksadıyla Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin’in koordinasyonunda İl Müdürlüğü bünyesinde Psikososyal Destek Hizmet Grubu oluşturuldu. Psikososyal Destek Hizmet grubu çalışmaları Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda görevli psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacılar tarafından yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında yaşlılara; ihtiyaç tespit ve karşılama, bilgilendirme ve yönlendirme ile psikososyal destek hizmetleri sunuluyor.

“Pandemi Sürecinde Yaşlılarımızın Yanındayız”

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin pandemi sürecinin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek maksadıyla İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Psikososyal Destek Hizmet Grubu’nun çalışmalarına kurum idarecilerinin ve mesleki personellerin özveriyle katkı sunduklarını belirtti. Yaşlı vatandaşları bu zorlu süreçte yalnız bırakmadıklarını da ifade eden Laçin, “Haftada yaklaşık 1000 kişiye psikososyal destek sunuluyor. Bugüne kadar toplam 5 bin 500’ü aşkın yaşlımıza telefonla ulaşarak psikososyal destek verdik.  Acil müdahale gerektiren durumlarda ise yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla hane ziyaretleri gerçekleştirdik” dedi.

Yaşlılar hizmetten memnun kaldı

Psikososyal Destek Hizmetleri kapsamında sunulan hizmetten memnun kalan yaşlılar ise Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Pandemi sürecinin etkilerini atlatmalarında yardımlarından ve desteklerinden ötürü emeği geçen herkese teşekkür eden yaşlılar bu hizmetin sürdürülmesini istediklerini de ifade ettiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.