Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

29 Ekim Kutlama Programı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 85. Yıldönümü bugün ve yarın Yalova’da da düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 85. Yıldönümü dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Yalova’da da törenlerle kutlanacak.yapılacak 28 Ekim 2008 Salı günü (Bugün) saat 13.00’de başlayıp, 29 Ekim 2008 Çarşamba günü (Yarın) saat 24.00’de sona erecek olan Cumhuriyet Bayramı süresince şehirdeki bütün cadde, alan ve sokaklar ile resmi ve özel binalar, taşıtlar bayraklarla donatılacak.

Bugün saat 13:00’da Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Kamu ve Özel Kuruluşların bizzat Başkan ve Amirleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Çelenk sunmayan birim amirleri de çelenk sunma törenine katılacak. Törene; Askeri Bando ve İlimiz merkezindeki resmi ve özel her derece ve türdeki okulların, görevlendirme yapılan sayıda temsili öğrenci grubu ile bandoları iştirak edecek. Hazırlanan çelenkler, tören komutanının sorumluluğunda, Atatürk Anıtı’na bizzat Kurum Amirleri ve iki görevli tarafından saat 13.00’de sunulacak. Ardından Askeri Bando eşliğinde Saygı Duruşu’nda bulunulacak ve İstiklal Marşımız okunacak.

Yarın ise; saat 09.00’da tebrikler, Vali Doç. Dr. Yusuf Erbay tarafından, protokol sırasına göre Valilik Makamı’nda kabul edilecek. Saat 10.00’da Atatürk Stadyumu’nda Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanınca halkın ve tören geçişine katılanların bayramının kutlanacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Doç. Dr. Yusuf Erbay tarafından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Şiirlerin okunması ve tören geçişinden sonra Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı öğrencilerinin Atatürk Stadyumu’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşü gerçekleştirilecek. Cumhuriyetimizin 85. Yılı kutlamaları münasebetiyle düzenlenen İstanbul Özel Maan Tiyatrosunun sergileyeceği “Fikriye ve Latife – M. Kemal’i Sevdim” adlı tiyatro oyunu saat 18.30’da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda sahnelenecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 85. Yıldönümü kutlama etkinlikleri Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde saat 20.00’da düzenlenecek Cumhuriyet Kokteyli ile sona erecek. Hava koşulları uygun olmadığı takdirde programın tören kısmı yarın saat 10.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.