Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

27 Yıldır Değişmeyen Gelenek

Hacı Hayriye Hanım’ın ilke edindiği hayır işlerini oğulları ve torunları başarı ile sürdürüyor. Hacı Hayriye Hanım’ın torunu İlker Kaya, her gün en az bin kişilik yemek dağıtacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
27 Yıldır Değişmeyen Gelenek

Ömrünü hayır işlerine adayan merhume Hacı Hayriye Hanım (Hayriye Güngör), vefatından sonra da bıraktığı eserlerle insanların hayır duasını alıyor. Hacı Hayriye Hanım’ın çocukları ve torunları da kendi izinden gidiyor. Hacı Hayriye Hanım’ın 1990 yılında vefatının ardından bu yana Ramazan ayında binlerce kişiye yemek dağıtan oğulları ve torunları, bu Ramazan ayında da artan yemek çeşitleriyle yoksulları sevindirecek.

Bu Ramazan ayında da yapılan yemek yardımları hakkında bilgi veren Hacı Hayriye Hanım’ın torunu Beko Bayii İlker Kaya, her gün en az bin 400 kişilik yemek dağıtacaklarını söyledi. Kaya, “Ramazan ayı süresince süren yemek dağıtımı bu sene de devam edecek. 27 yıllık geleneğin devamı olarak bu sene de Yalovalı ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz 3 kap sıcak yemek ve tatlısıyla iftar sofralarını bereketlendirecek. Bilindiği üzere bu manevi geleneğin ilk gününden bugüne kadar bil fiil başında olan merhume Hacı Hayriye Hanımın Oğlu dayımız Merhum Hacı İsmet Güngör'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bizler yeğenleri olarak dayımızın bize emanet etmiş olduğu bu görevi ömrümüz yettiği sürece devam ettirmek istiyoruz. Bu sene de yaklaşık bin 400 kişiye yemek dağıtmayı planlıyoruz. Tüm ihtiyaç sahibi hemşerilerimizi Hacı Hayriye Hanım Camii’ne bekliyoruz” dedi.

Bu yıl bir ilke imza atılıyor
Öte yandan bu yıl bir ilke imza atılacak. Bugünden itibaren Hacı Hayriye Hanım Camisinin avlusunda Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara etli pilav ve helva dağıtımı yapılacak. Bu yıl Ramazan ayını erken karşılamak istediklerini belirten Kaya, "Bu yıl ilk kez böyle bir uygulama yapmak istedik. Ramazan ayına kadar her Cuma günü namaz çıkışında bu ikramlarımız sürecek. Ramazan ayında ise yemek dağıtımına başlayacağız. Bu yıl Ramazan'a erken merhaba demek istedik" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.