Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 Bin 120 Atık Pil Toplandı

Yalova Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında Yalova’da şimdiye kadar 20 bin 120 atık pil toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Belediye binası, mahalle muhtarlıkları, İDO iskelesi, Adliye Sarayı, İskele Meydanı, Gazipaşa Caddesi, iş merkezleri ve okullar olmak üzere 52 noktada bulunan atık pil toplama kutuları, vatandaşların da bilinçli yaklaşımıyla oluşan yoğun ilgiyle sık aralıklarla boşaltılıyor. İç ve dış mekan atık pil toplama kutularında biriken pillerin nihai bertarafı TAP tarafından gerçekleşiyor.

“Halkımızın bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet bizleri oldukça sevindirdi” diyerek konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, çevre ve halk sağlığı için ciddi tehlike oluşturan atık pillerin toplanması amacıyla bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Binicioğlu, “Atık piller, içindeki radyoaktif maddelerden dolayı hem kanserojen etkiye sahip hem de küresel ısınmaya neden olan maddeleri içeriyor. Biz vatandaşlarımızdan, kullanılmış pilleri çevreye sızmasını engelleyecek şekilde tutarak en kısa sürede atık pil kutularına atmalarını istiyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 20 bin 120 atık pil toplandı ve bu çalışmamız süresiz devam edecek” dedi.
Yalova genelinde toplam 52 noktada bulunan atık pil kutuları ile Eylül ayı başı itibariyle 20 bin 120 adet atık pil TAP’a teslim edilerek bertarafı gerçekleştirilmek üzere toplandı. Toplanan atık pillerin türlerine göre dağılımı kalem pil, büyük pil, düğme pil, telefon pili, batarya pil olarak değişiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.