Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“155’e Gelen Şikâyetlerin Yüzde 23’ü Trafik İle İlgili”

Yalova Trafik Şube Müdürü Şahin Pehlivan, “Yerel yönetimlerin park sorununa çözüm bulmasına yönelik çalışmalara eğilmesi gerekiyor.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
 “155’e Gelen Şikâyetlerin Yüzde 23’ü Trafik İle İlgili”

Yalova Trafik Şube Müdürü Şahin Pehlivan, “Yalova’da sürücülerin ve yayaların daha iyi seyahat edebilmeleri ve trafik düzenin sağlanması için trafik ekiplerimiz sürekli devriye ve ring halinde görev yapıyor. 2009 yılından bu yana Mobil sorgulama işlemleri yapılmaya başlanılmış ve bu proje ile birlikte Trafik ekiplerimiz gelişmiş Avrupa Ülkerlerindeki alt yapıya sahip hale gelmiştir. Trafiğin yoğun olduğu Yalova’da trafik memurlarımız trafiği rahatlatmaya çalışıyor. Kent trafiğini rahatlatmak adına yapılan çalışmalar içerisinde Yalova’ya katlı otopark yapılması düşünülüyor. Sadece Fatih Caddesi’nin başından Rahmi Üstel Köprüsü’ne kadar olan bölümde en az 80 araç park ediyor. Yapılacak olan otopark, Cumhuriyet Caddesi ve Fatih Caddesi üzerine park eden araçları karşılayamaz.155 Polis İmdat’a gelen şikâyetlerin yüzde 23’ü trafik ile ilgili. Çift sıra araç park eden sürücüler, kendilerine ceza uygulanıp bir arka araçtaki sürücüye ceza yazılmamasına sürücüler tepki gösteriyor. Trafik ekiplerimiz 24 saat tek bir yerde duramıyor. Mobese kameraları ile ceza yazılaması çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.



“Gazi Paşa Caddesi’nin yayalara açılması iyi oldu”

Yalova il olduğu zamandan bu yana Şehit Ömer Faydalı Bulvarı’nın genişletilmesi dışında herhangi bir cadde ve sokak yol ağına kavuşmadığını belirten Trafik Şube Müdürü Şahin Pehlivan tam tersine Gazi Paşa Caddesi trafiğe açıkken orasının da trafiğe kapatıldığını belirtti. Şahin, “Gazi Paşa Caddesi’nin trafiğe kapatılması bizce de iyi oldu. Yalova’ya bir yaya alanı gerekiyordu. Yalova halkının nefes alabileceği bir alana ihtiyaç vardı. Gazi Paşa Caddesi’nin yayalara açılması iyi oldu ama yol ağı genişlemeyip araç sayısının her geçen gün giderek artmasından dolayı trafik sorunu meydana geliyor. Bu konuda yapabileceklerimiz, park sorunu ile ilgili konular kısıtlı. Yerel yönetimlerin park sorununa çözüm bulmasına yönelik çalışmalara eğilmesi gerekiyor. Şehir Master Planı, ulaşım planları yapılması gerekiyor. Uzun vadade uzun soluklu çalışmalar yapılmalı. İmar izinleri verilirken mutlaka otoparklar, büyük iş merkezlerinin alt katları, özel hastaneler de işlenmeli ki onlarda dışarı taşmasın. İmar ve yapılanma düşünülüp yapılırken bunlar göz ardı edilmemeli ki şehirde trafik rahat nefes alsın. Bunların dışında trafik kazalarını önlemeye yönelik çalışmalarımız 24 saat devam ediyor.”diyerek trafiğe neden olan sorunları çözme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.



45 bin 848 kişiye sürücü belgesi verildi

Trafik Şube Müdürü Şahin Pehlivan, yıl içerisinden şehir içinde ölümlü kazaların meydana gelmediğini ancak 89 yaralamalı kazanın meydana geldiğini belirtti.118 sürücüye alkollü araç kullandığından dolayı ceza kesilirken bin 133 araç ise trafikten men edildi. Yıl içerisinde 11 bin 411 kişiye 1 milyon 244 bin liralık trafik cezası kesildi. 5 bin 735 sürücüye de park cezası kesildi. 35 bin 526 aracın bulunduğu Yalova’da bu yıl 45 bin 848 kişiye sürücü belgesi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.