Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

100. Yılda 6 Milli Gül Çeşidi Geliştirildi

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine 6 yeni milli gül çeşidi tescil ederek Türk tarımına kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
100. Yılda 6 Milli Gül Çeşidi Geliştirildi

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından sürdürülen, "Melezleme Islahı Yöntemiyle Yeni Gül Çeşitlerinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında önemli bir başarıya imza atıldı. Proje kapsamında şu ana kadar toplamda 13 yeni gül çeşidi geliştirildi ve 6'sı tescil edilerek üretime sunuldu.

Gülde Dışa Bağımlılık Azalıyor

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, bu projeyle gülde dışa bağımlılığın azalmasının hedeflendiğini belirterek, "Ülkemiz, gül yetiştiriciliği ve gül ihracatında önemli bir yere sahiptir. Ancak, kullanılan gül çeşitlerinin büyük bir kısmı ithal edilmektedir. Bu projemiz ile kendi milli gül çeşitlerimizi geliştirerek gülde dışa bağımlılığı azaltmayı ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçladık." dediler.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü yetkilileri, tescil edilen gül çeşitlerinin süs bitkileri sektöründe büyük ilgi göreceğine inandığını ve bu çeşitlerin ülke gül ihracatına da katkı sağlayacağını ifade ettiler.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, yeni gül çeşitlerinin geliştirilmesi çalışmalarına devam diyor. Enstitü yetkilileri, önümüzdeki yıllarda daha fazla milli gül çeşidi geliştirmeyi ve Türk gül üretimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.